Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment 'TUTA ABSOLUTĂ’ e de NEOPRIT! A făcut ravagii! Fermierii sunt DISPERAȚI

'TUTA ABSOLUTĂ’ e de NEOPRIT! A făcut ravagii! Fermierii sunt DISPERAȚI

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 09:42
'TUTA ABSOLUTĂ’ e de NEOPRIT! A făcut ravagii! Fermierii sunt DISPERAȚI Eveniment

După criza cauzată de pesta porcină, fermierii români se confruntă cu o nouă provocare. Culturile de tomate din cel mai mare bazin legumicol din țară, zona Matca, județul Galați, au fost afectate de un parazit periculos.

Este vorba despre molia Tuta absoluta, care a periclitat în proporție de 25% recolta fermierilor.

Molia denumita Tuta absoluta a dus la scumpirea legumelor din zona Matca, unde producătorii agricoli raportează recolte mici din cauza moliei legumelor, cheltuielile cu tratamentele chimice și pierderile regăsindu-se în prețul final al produselor, scrie ziare.com.

În urma invaziei, în jur de 100 de fermieri au fost afectați! Aceștia se tem că vor avea culturile compromise.

Reprezentanții Direcției Agricole Galați spun că dăunatorul a apărut în condițiile în care, anul acesta, au fost condiții propice înmulțirii moliei.

"Fluturii zboară noaptea, iar larvele atacă în interiorul frunzelor. Este foarte greu de combătut. Condițiile de dezvoltare în solar sunt foarte propice dezvoltării daunatorului. În solar nu plouă, în solar temperatura este constanța în jurul valorilor de 25-30 de grade, ceea ce convine extrem de mult daunatorului, nu avem vânt. Acest dăunător poate să creeze probleme numai aunci când se întrunesc condiții favorabile de dezvoltare. Cel mai sigur schimbările climatice sunt pe locul întâi că și cauza, iubește seceta, temperaturile ridicate, acestea sunt condiții favorabile de dezvoltare", a precizat Huciu.

Citeşte mai multe despre:   Galați_1,   Matca