Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Uber, Bolt și Clever, interzise de joi: A intrat în vigoare o reglementare care le transformă în servicii ilegale

Uber, Bolt și Clever, interzise de joi: A intrat în vigoare o reglementare care le transformă în servicii ilegale

Un articol de: Sebastian Pricop - 16 Mai 2019, 09:40
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Dacă doriţi să circulaţi astăzi prin regim ride-sharing, cu aplicaţii precum Uber, Bolt sau Clever, trebuie să vă înarmaţi cu nervi tari pentru că este foarte posibil să nu mai existe şoferi pe traseu. 

Acest lucru se datorează intrării în vigoare a reglementărilor făcute de Guvern prin ordonanţa de modificare a legii taximetriei, modificări care au transformat aceste aplicaţii în servicii ilegale.

"Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei pun în dificultate aceste servicii prin prisma faptului că schimbarea sintagmei „în mod repetat” cu „o singură dată” transformă cumva și dă drumul unor abuzuri împotriva șoferilor parteneri ai aplicațiilor Uber și Bolt”, a declarat Cătălin Codreanu, preşedintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală, la Digi24.

El a precizat că rămâne la latitudinea șoferilor parteneri dacă mai preiau pasageri, începând de joi.

"Aplicațiile nu pot fi închise, pentru că funcționează la nicel mondial. Rămâne la latitudinea șoferilor dacă vor ieși sau nu pe traseu. Cu cât numărul șoferilor va fi mai mic, cu atât timpii de așteptare vor fi mai mari pentru clienții care solicită o mașină prin intermediul acestor platforme, ceea ce va duce la o aglomerare în orașele în care acest aplicații funcționează și la o congestionare din ce în ce mai mare a orașelor”, a spus Cătălin Codreanu.

Guvernul a eliminat sintagma „în mod repetat” din legea taximetriei. Asfel, șoferii care fac servicii de transport public contra cost pot fi amendați cu până la 5.000 de lei, fără ca autorităţile să fie nevoite să demonstreze caracterul repetitiv al transportului de persoane.
 

Citeşte mai multe despre:   Uber
 
Loading...