Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Uite sesizarea, nu e sesizarea: Membrii Consiliului de Etică se contrazic privind reclamația în cazul plagiatului lui Victor Ponta

Uite sesizarea, nu e sesizarea: Membrii Consiliului de Etică se contrazic privind reclamația în cazul plagiatului lui Victor Ponta

Un articol de: B1 TV - 03 Iul 2012, 15:43
Uite sesizarea, nu e sesizarea: Membrii Consiliului de Etică se contrazic privind reclamația în cazul plagiatului lui Victor Ponta Eveniment

Au trecut două săptămâni de când Victor Ponta a fost acuzat de plagiat în teza de doctorat de revista Nature, iar reprezentanţii Consiliului Naţional de Etică nu ştiu când vor discuta cazul premierului. Dacă profesorul Horia Iovu spune că nu există nicio reclamaţie, un alt membru al consiliului, fostul deputat PSD Petru Andrea, susţine că acea sesizare ar exista, dar că el nu a văzut-o personal.

Horia Iovu, decanul facultăţii  de Chimie Aplicată şi Ştiinta Materialelor din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti a precizat că nu s-a stabilit data unei şedinţe a Consiliului Naţional de etică, în care se va lua în discuţie acuzaţia de plagiat în teza de doctorat adusă premierului Victor Ponta. El a rămas surprins că lumea discută despre acest caz din moment ce la consiliu nu a ajuns nicio reclamaţie.

„Sunt discuţii pentru a ne intruni joi, vineri sau sâmbătă. Ce pot să vă spun este că mai mulţi membri sunt prinşi în diverse activităţi. Ştiţi, noi avem examene acum. Eu nu am văzut o astfel de sesizare. Era oarecum şi greu să avem o sesizare de la dumnealui. În general astfel de reclamaţii trebuie sa vină de la cei plagiaţi sau de la societatea civilă”, a declarat Horia Iovu pentru Gândul.

De reclamaţia cu pricina a auzit doar fostul deputat PSD Petru Andea. Acesta nu ştie însă dacă dosarul Ponta va fi judecat în prima şedinţă a Consiliului. Explicaţia? Este un caz ca oricare altul şi poate fi tratat în 90 de zile.

„Pot să vă spun că domnul premier a depus o sesizare la comisie. Noi nu ne întrunim pe cazul Ponta, noi ne întrunim pe toate cazurile care sunt pe rolul comisiei şi sunt, slavă Domnului, destule! Nu s-a discutat clar dacă vom analiza cazul Ponta. Avem multe dosare rămase din urmă care sunt la limita celor 90 de zile. Va trebui să dăm întâietate dosarelor care se află la limita celor 90 de zile ca să nu fim în culpă, să nu încălcăm acel termen. Şi în cazul Ponta avem 90 de zile la dispoziţie”, a spus Petru Andea, care a fost deputat PSD în două legislaturi între anii 2000 şi 2004.

Consiliul de Etică nu știe când dezbate plagiatul lui Ponta
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   plagiat,   teza de doctorat,   sesizare