Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ultima DORINȚĂ a Ceaușeștilor! Abia acum s-a aflat: „Aproape că ne-au rugat să...”. Un fost MILITAR rupe tăcerea

Ultima DORINȚĂ a Ceaușeștilor! Abia acum s-a aflat: „Aproape că ne-au rugat să...”. Un fost MILITAR rupe tăcerea

Un articol de: B1.ro - 16 Iun 2019, 15:34
Eveniment

Într-un interviu pe care Ionel Boeru i l-a acordat lui Dan Gîju acum câțiva ani și care este publicat în cartea „Revoluția inocenților”, acesta a rememorat episodul din 25 decembrie 1989.

„O chestie interesantă în proces, pe care am remarcat-o și eu, oarecum surprins, și apoi le-am spus-o la toți, la ziariști mă refer... Este vorba despre momentul preliminar execuției, când s-a pus problema ca să-i ducem la zid pe rând, să-i împușcăm separat, începând cu el. Atunci, ei înțelegând cum se pune problema, s-au opus, ca să spun așa, insistând să moară împreună, ea îndeosebi, și asta a și rămas, până la urmă, ca un fel de ultimă dorință a lor, ca și condamnați. Se iubeau foarte mut, asta da..., atunci am văzut! De aceea au și insistat, aproape că ne-au rugat ....”, și amintește colonelul Boeru. Întrebat dacă i-a fost milă de cei doi dictatori, acesta a răspuns fără ezitare: „Milă? Era vorba de pielea mea, ce milă să mai am!”.

Ionel Boeru admite că cea mai grea misiune ca ofițer a fost pe data de 25 decembrie 1989 când a condus plutonul care i-a executat pe Nicolae și Elena Ceaușescu. Boeru a plecat spre Târgoviște cu un elicopter de pe stadionul Ghencea, moment în care l-a cunoscut și pe generalul Stănculescu. El spune că nu are remușcări, dar a mărturisit și care a fost cea mai mare teamă pe care a avut-o, amitește DC News.

 

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ceaușescu
 
 
 
Loading...