Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ULTIMA ORĂ: Tocmai a făcut ATAC DE CORD! ȘOC ÎN PSD! Vestea a fost CONFIRMATĂ

ULTIMA ORĂ: Tocmai a făcut ATAC DE CORD! ȘOC ÎN PSD! Vestea a fost CONFIRMATĂ

Un articol de: B1.ro - 05 Oct 2018, 11:24
Eveniment

Deputatul PSD Iulian Iancu, șeful Comisiei de industrie din Camera Deputaților, a suferit un preinfarct. Acesta a fost dus de urgență la spital.

Parlamentarul trebuia să participe vineri la ședința PSD - ALDE pe tema Legii offshore.

În urmă cu două zile, Iulian Iancu a susținut un discurs ferm în Parlament. El a făcut un apel, la dezbaterea privind legea offshore, ca aleșii să fie uniți privind acest proiect, pe care l-a prezentat drept cel mai important din ultimii 30 de ani pentru România, arătând că investitorii nu vor să facă niciun pas înapoi privind sistemul de impozitare care este obligatoriu pentru interesul României.

”Simplu, stimați colegi! Nu am vorbit cu investitorii? Ce spunea colegii noștri astăzi dimineață? Vreți o lege offshore, vreți să apărați interesul investitorilor? Noi vrem? Este vorba despre România nu despre altceva? Ce s-a întâmplat? Am stat de vorbă cu investitorii din februarie până în iulie, săptămână de săptămână, la orice varianta de a aduce un dolar un plus față de redevență nu au fost de acord! Doar redevența, atât! Atât să luăm din acest zăcământ? Doar redevența care este înghețată pentru 30 de ani într-un acord petrolier asupra căruia noi nu ne-am putut prezenta? Rămânem captivi acelui acord la nivelul acelei redevențe sau trebuie să aducem un plus statul român?

Este pentru prima în istoria fiscală în petrol și gaze când pe lângă redevență s-a introdus un sistem de impozitare legat de preț. (...) Acest sistem de impozitare este absolut obligatoriu", a afirmat Iulian Iancu în plenul Camerei Deputaților.

Deputatul PSD a prezentat detaliat de acest sistem de impozitare este extrem de important pentru România și a arătat că investitorii nu au niciun motiv pentru a părăsi țară precum se tem sau amenință unele voci, deoarece au aici toate condițiile necesare pentru afacerile lor. Iulian Iancu a mai subliniat că tot acest scandal are ca miză o sumă extrem de importantă, și anume 13,5 miliarde de dolari.

"Dacă la 1 milion venit suplimentar până la preț de 85 de lei, 30% ia statul român, 70% lăsăm investitorului, dacă el crește prețul la 190 de lei, 70% ia statul român, 30% investitorul. Și atunci la 1 milion de lei, 70% înseamna 420, 30% înseamnă 210, de la simplu la dublu. Și atunci vrea statului român, noi care am spus 420 sau dumneavoastră care ați spus 210 sub motiv că ar pleca. De ce să pleci când ai confirmat zăcământul, când ai confirmat 84 de miliarde, când știi că valorează 70 de miliarde, când ai dreptul să vinzi 50%, când ai și dreptul pe directive europene să exporți? De ce să pleci? Nu pleci! Dar dacă prinzi un astfel de mediu mai poți să scoți 13 miliarde de dolari. Asta este miza- 13,5 miliarde de dolari! Asta vrem?", a mai spus Iulian Iancu. 

 
 
 
Loading...