Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ultimele ore pe Pământ? Sfârșitul lumii, așteptat în weekend. Acum și în România! (FOTO)

Ultimele ore pe Pământ? Sfârșitul lumii, așteptat în weekend. Acum și în România! (FOTO)

Un articol de: - 19 Mai 2011, 17:46
Ultimele ore pe Pământ? Sfârșitul lumii, așteptat în weekend. Acum și în România! (FOTO) Foto: romanialibera.ro Eveniment

Omenirea își trăiește ultimele ore pe planeta Pământ, dacă este să dăm crezare prezicerilor care circulă de câteva săptămâni. Sâmbătă, 21 mai, este ziua pentru care pastorul american Harold Camping a proclamat sfârșitul lumii, pe baza unor profeții biblice.

Pastorul ar fi descoperit mesajul biblic cu ajutorul unei analize numerologice și și-a atras rapid numeroși adepți. Unii au ajuns chiar să-și părăsească locurile de muncă și familiile pentru a pleca într-un pelerinaj prin Statele Unite anunțând sfârșitul lumii.

Apocalipsa în România

Harold Camping activează și ca prezentator la postul Family Radio, ale cărui panouri publicitare, ce prevestesc apocalipsa din 21 mai, au ajuns și în România. Mai exact, la Timișoara, conform unor fotografii care ciruclă pe Internet.

  

Pastorul și-a început analiza interpretând textul biblic din Geneză 7:4:

"În șapte zile voi trimite ploaie pe pământ timp de 40 de zile și 40 de nopți, iar în potop vor dispărea toate creaturile de pe fața pământului".

Conform pastorului, cele șapte zile dinaintea potopului reprezintă 7.000 de ani, iar fiindcă potopul a avut loc în anul 4.990 î.Hr., cei 7.000 de ani se împlinesc în 2011.

Întreaga teorie a pastorului se bazează pe afirmația: "Pentru că pentru Dumnezeu o zi este ca o mie de ani". Astfel, acesta a transformat cele șapte zile în 7.000 de ani.

Alte preziceri, același deznodământ

O altă previziune sumbră, apocalipsa din 2012, vine din partea civilizației Maya. Conform calendarului acestora, sfârșitul lumii ar veni pe 21 decembrie 2012.

Cercetătorii susțin că în acea perioadă activitatea solară va fi intensă iar Pământul și-ar putea schimba polii magnetici, fapt ce ar da peste cap tehnologia de pe întreaga planetă precum și sateliții ce o orbitează.

O activitate solară intensă, ce ar trimite radiații solare puternice către Pământ, corelată cu o schimbare a polilor magnetici ai planetei, ce ar slăbi scutul magnetic, ar putea avea un efect devastator.

Citeşte mai multe despre:   sfarsitul lumii,   2012