Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ultimul drum pentru Sergiu Nicolaescu: Trupul regizorului a fost incinerat

Ultimul drum pentru Sergiu Nicolaescu: Trupul regizorului a fost incinerat

Un articol de: - 05 Ian 2013, 09:54
Ultimul drum pentru Sergiu Nicolaescu: Trupul regizorului a fost incinerat Eveniment
UPDATE 12:00 Ceremonia de incinerare a luat final. Oamenii din fața crematoriului au huiduit-o pe văduva lui Sergiu Nicolaescu, spunând că ”a fost înmormântat ca un câine”.

UPDATE 11:20
Trupul regizorului a fost adus la crematoriu, acolo unde se află și familia acestuia.

UPDATE 11:16
Fostul președinte Ion Iliescu se află la crematoriul Vitan Bârzești, unde va fi adus trupului regretatului regizor.

UPDATE 10:45
Sicriul cu trupul regizorului a fost scos din Cercul Militar din București, în aplauzele celor care au venit să îl însoțească pe ultimul drum pe marele actor. Au existat unele voci care și-au strigat nemulțumirile legate de modul în care Sergiu Nicolaescu va fi onorat de familie. Acest moment a fost presărat cu huiduieli, iar câteva persoane au adus chiar și mesaje scrise pe pancarte: ”Funerarii naționale pentru un mare patriot”, cita unul dintre mesaje.Trupul regretatului regizor Sergiu Nicolaescu se afla, sâmbătă dimineață, la Cercul Militar din București, unde prietenii și colegii i-au mai putut aduce un ultim omagiu.

La ora 10:00, trupul artistului va fi dus la crematoriul Vitan Bârzești din București, pentru a fi incinerat, după dorința regizorului.

Incinerarea va avea loc într-un cadru restrâns, nefiind permis accesul presei.
Printre cei care i-au adus un ultim omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu, vineri, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, s-au numărat fostul preşedinte Ion Iliescu, actorii Cătălina Grama (Jojo), Mihai Mălaimare, Sebastian Papaiani şi Doru Ana, regizorii Ioan Cărmăzan şi Geo Saizescu, muzicianul Damian Drăghici, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, deputatul Petre Roman, senatorul Georgică Severin, dar şi un grup de cascadori şi mai mulţi revoluţionari.

Pe de altă parte, numeroase coroane cu flori au fost trimise la Cercul Militar Naţional de la Administraţia Prezidenţială, Camera Deputaţilor, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, primarul Capitalei, Ministerul Culturii, Televiziunea Română, dar şi de prieteni şi apropiaţi ai regizorului.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit, joi dimineață, la vârsta de 82 de ani, în urma complicațiilor cardiace și pulmonare severe.

Rămas bun, Sergiu Nicolaescu
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Sergiu Nicolaescu,   inmormantare