Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Uluitor! UN PREOT transformă UNTDELEMNUL în BANI: Este cel mai bogat din România! Venituri ANUALE de milioane de euro

Uluitor! UN PREOT transformă UNTDELEMNUL în BANI: Este cel mai bogat din România! Venituri ANUALE de milioane de euro

Un articol de: - 01 Mar 2018, 13:18
Uluitor! UN PREOT transformă UNTDELEMNUL în BANI: Este cel mai bogat din România! Venituri ANUALE de milioane de euro Eveniment

Ciprian Otea este cel mai bogat preot din România, în condițiile în care este patronul unei firme de detergenți cu peste 10 milioane de euro venituri anuale.

De asemenea, preotul nu s-a sfiit să intre într-o afacere cu candele și lumânări care are vânzări anuale de 1 milion de lei, fiind partener de afaceri cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Ciprian Otea, 42 de ani, deține grupul de firme Misavan, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 10 milioane de euro. Producția și comerțul produselor de curățenie este principalul domeniu de activitate al acestei firme.

„Nu m-am folosit de biserică pentru a avea succes în afaceri”, a declarat preotul pentru reporteris.ro.

Misavan este și unul dintre furnizorii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. „Avem 5.000 de clienți în toată țara, Mitropolia este unul dintre ei, dar nu reprezintă nici 0,5% din cifra de afaceri anuală. E vorba despre contracte ocazionale”, a declarat Ciprian Otea.

Originar din județul Neamț, Ciprian Otea a venit la Iași în 1996 pentru a urma cursurile Facultății de Teologie. Și-a deschis firma în vacanța de după primul an de studii. Când a terminat facultatea, avea 4-5 salariați. Și a dus-o așa alți 8-9 ani, doar cu comerțul.

„Nu prea mă descurcam cu banii. N-am reușit să mă angajez pentru că aveam cursuri la zi, așa că am decis să fac o firmă”, a explicat Otea.

Al doilea său business a fost creat în 2009, Făclia Mold. Aici, Ciprian Otea deține 50% din acțiuni, iar MMB diferența. „Importăm candele și lumânări și eu mă ocup de revânzarea lor. Însă acest lucru nu se întâmplă nici în biserici, nici în magazinele Mitropoliei, ci în cele private. Tipul de candele pe care le vindem nu se fabrică în România, sunt din materiale speciale, rezistente la temperaturi mari. Avem un tratament identic cu orice firmă de pe piață. Noi reprezentăm sub 1% din piața candelelor”, a precizat preotul.

În ceea ce privește statutul din cadrul Bisericii Ortodoxe, Ciprian Otea este preot onorific , oficiază slujbe în Catedrala Mitropolitană și este foarte apreciat de IPS Teofan.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Sursa: reporteris.ro