Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un al şaselea zimbru a murit în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, din cauza bolii limbii albastre

Un al şaselea zimbru a murit în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, din cauza bolii limbii albastre

Un articol de: - 23 Oct 2014, 17:05
Un al şaselea zimbru a murit în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, din cauza bolii limbii albastre Eveniment
Un al şaselea zimbru a murit, joi, în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, declarată focar de boala limbii albastre, informează Mediafax.

Şapte zimbri - şase adulţi şi un pui de şase luni - au mai rămas în viaţă după ce Rezervaţia Haţeg-Slivuţ a fost declarată focar de boala limbii albastre, iar şase zimbri au murit în ultima lună.

„Din păcate, astăzi (joi - n.r.) a murit încă un zimbru, unul tânăr, de un an şi trei luni. În total, avem şase decese, în ciuda eforturilor medicilor veterinari. S-au prelevat probe şi urmează să ajungă la Bucureşti pentru analize. Avem deja confirmată boala limbii albastre la patru dintre zimbrii decedaţi. Ceilalţi zimbri sunt sub tratament, iar medicii au decis ca medicaţia să le fie introdusă în hrană pentru că injecţiile îi stresează prea mult", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Hunedoara, Horea Golea.

Rezervaţia de la Haţeg rămâne închisă pentru vizitatori, iar cei şapte zimbri rămaşi în viaţă sunt în continuare ţinuţi sub observaţie, pentru a vedea cum evoluează starea lor de sănătate. Medicii veterinari spun că deocamdată aceştia au dat semne de însănătoşire.