Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un al treilea angajat din Ministerul Sănătății a fost depistat cu COVID-19. Este simptomatic, se află în izolare și va fi internat

Un al treilea angajat din Ministerul Sănătății a fost depistat cu COVID-19. Este simptomatic, se află în izolare și va fi internat

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Aug 2020, 18:00
Un al treilea angajat din Ministerul Sănătății a fost depistat cu COVID-19. Este simptomatic, se află în izolare și va fi internat Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM Eveniment

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că, în urma anchetei epidemiologice derulate la nivel intern, o a treia persoană din același departament a fost depistată cu COVID-19 la testele RT-PCR. El este simptomatic, se află în izolare și va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase. De la debutul pandemiei de coronavirus, România a depistat 63.762 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, la peste 1,4 milioane de teste prelucrate la nivel național.
 

Un al treilea angajat din Ministerul Sănătății a fost depistat cu COVID-19. Comunicatul emis de Ministerul Sănătății


 

În cadrul anchetei epidemiologice demarată în cadrul Ministerului Sănătății, încă o persoană din cadrul aceluiași departament a fost depistată cu COVID -19 în urma testelor RT-PCR efectuate, numărul celor depistați pozitiv ridicându-se la 3.

Angajatul MS depistat pozitiv este simptomatic, se află în izolare și va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase. În acest context, astăzi a fost realizată dezinfectarea spațiilor din zona unde se află departamentul în care își desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv.

Începând de mâine, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare. Astfel, se va interzice total accesul vizitatorilor. De asemenea, instituția va funcționa în condiții speciale, în care jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă. Toate spațiile MS vor fi supuse procesului de dezinfecție/nebulizare. Procesul de testare al angajaților continuă, conform normelor.
 

Alți doi angajați în Ministerul Sănătății fuseseră testați pozitiv pentru COVID-19


 

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunțau, marți, că un al doilea angajat al instituției a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. El era contact direct cu primul caz de îmbolnăvire.

„Ministerul Sănătății confirmă identificarea celui de-al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul contacților direcți ai primului caz pozitiv. Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare și care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecțioase”, precizau reprezentanții ministerului.

Seria de cazuri a început luni, când Ministerul Sănătății a anunțat că o angajată a fost depistată pozitiv la testul RT-PCR pentru SARS-CoV-2, aceasta fiind internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase. 

„În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacți accidentali, ce vor fi testați, conform metodologiei de caz”, explicau reprezentanții instituției.

UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii