Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un alt membru al Guvernului o atacă pe Firea! Au pierit 10 oameni anul acesta pe "Pasarela Morții"

Un alt membru al Guvernului o atacă pe Firea! Au pierit 10 oameni anul acesta pe "Pasarela Morții"

Un articol de: B1 TV - 14 Iun 2017, 13:32
Un alt membru al Guvernului o atacă pe Firea! Au pierit 10 oameni anul acesta pe "Pasarela Morții" Eveniment

Atac la Gabriela Firea din partea Ministerului Transporturilor, în cazul „Pasarelei Morţii” de la Parcul Herestrău.

În timp ce oamenii mor, autorităţile statului fug de responsabilitate. Vorbim despre celebra pasarelă de la Băneasa unde nu trece lună fără să moară un om lovit de tren sau electrocutat. Şi asta pentru că nimeni nu e în stare să facă un amărât de podeţ pentru pietoni. Dar şi cei de la Ministerul Transporturilor şi cei de la primăria Capitalei au timp de ceartă.

Bilanțul este cutremurător: 10 oameni au murit de la începutul anului

Cel mai recent caz, al bărbatului care a murit duminică lovit de tren pe podul de cale ferata din Parcul Herastrau a aprins spiritele între ministerul Transporturilor şi primarul general Gabriela Firea.

Ministerul Transporturilor a dat o replică dură Gabrielei Firea, precizand că a informat înca din 2015 Primăria Bucureștiului că va emite avizul pentru construirea unei pasarele pietonale în zona podului de cale ferată din Herăstrau, dar nici până astăzi nu a primit documentația tehnică pentru a emite acest document.

“Referitor la solicitarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti de a construi în această zonă o pasarelă pietonală, menționăm faptul că reprezentanții companiei feroviare şi-au exprimat în scris încă din anul 2015 susţinerea acestui proiect de utilitate și siguranță publică prin emiterea avizului de principiu cu condiția să fie transmisă documentaţia tehnică, întocmită de un proiectant de specialitate autorizat de Autoritatea Feroviară Română. De asemenea CFR SA a transmis informațiile referitoare la condițiile tehnice pe care trebuie sa le îndeplinească pentru amplasarea pasarelei, conform legislației în vigoare. Până la ora actuală, documentația tehnică pentru construirea pasarelei pietonale nu a fost transmisă de Primărie către CFR, astfel încât să poată fi emis avizul necesar”, arată cei de la ministerul transporturilor.

În plus, Ministerul Transporturilor precizează că "exista de asemenea tot pe sub podul feroviar o alta zonă de acces, împrejmuită cu gard și închisă de proprietar, adică de ALPAB, care ar putea permite accesul pietonal pe sub pod, însă această zonă nu este administrată de minister sau de CFR.

Replica a venit după ce Gabriela Firea a afirmat că i-a trimis o scrisoare ministrului Răzvan Cuc în care i-a cerut urgentarea emiterii avizelor necesare pentru ca Primăria Capitalei să poată construi în vecinătatea podului care aparţine CFR.

 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   CFR,   tren,   pod,   ministrul Transporturilor