Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Se împlinește un an de la moartea Regelui Mihai: Familia regală se reunește la ceremonia religioasă de la Curtea de Argeș (VIDEO)

Se împlinește un an de la moartea Regelui Mihai: Familia regală se reunește la ceremonia religioasă de la Curtea de Argeș (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 05 Dec 2018, 09:44
Se împlinește un an de la moartea Regelui Mihai: Familia regală se reunește la ceremonia religioasă de la Curtea de Argeș (VIDEO) Foto: Viva Eveniment

Se împlineşte un an de când Regele Mihai a murit. De la masa reîntregirii neamului românesc, la împlinirea celor 100 de ani de Românie Mare, ne-a lipsit Regele Mihai I care a murit la vârsta de 96 de ani, pe 5 decembrie 2017, în Aubonne, Elveția. Principesa Margareta, custodele Coroanei, şi principele Radu vor merge, miercuri, la Curtea de Argeş pentru a organiza parastasul de un an al Regelui. Ceremonia religioasă va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş.

Familia regală a anunţat că  parastasul va avea loc la Curtea de Argeș, de la ora 12.00. Toţi cei care doresc, pot lua parte la slujba din Vechea Catedrală Episcopală, dar rugăciunea de la mormânt se va desfăşura în cadru privat. Vor participa Principesa Margareta, custodele Coroanei, şi Principele Radu, dar şi Principesa Elena şi soţul ei, Alexander Nixon, Principesa Sofia şi Principesa Maria. 

Regele Mihai a încetat din viaţă, în 5 decembrie 2017, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, fiind înmormântat în 16 decembrie. La căpătâiul său a stat în acele momente triste, Principesa Maria. Regele Mihai a predat succesiunea la tron Principesei Margareta.

Regele s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-Mamă Elena. Din partea tatălui este nepot al Regelui Ferdinand I și al Eeginei Maria, iar din partea mamei nepot al Regelui Constantin al Greciei. Astfel, Mihai al României este descendentul celor mai importante familii regale și imperiale ale Europei.
 
La 3 ianuarie 1948, Regele Mihai și Regina-mamă Elena au părăsit România. Pe peronul Gării de Nord din București, cel alungat din ţară de comunişti spunea în limba franceză: ”Plec cu moartea în suflet”. Ultimul monarh s-a întors în ţara sa abia în 1992.

Regele şi Regina s-au mutat în anul 2001 definitiv în România, unde au continuat să militeze pentru aderarea României la NATO şi Uniunea Europeană. În acelaşi an, Palatul Elisabeta a fost oferit ca reşedinţă oficială permanentă Regelui Mihai, în calitate de fost şef de Stat şi tot în 2001 a fost retrocedat Regelui Domeniul Regal de la Săvârşin.

Regele Mihai a fost înmormântat pe 16 decembrie, alături de soţia sa, la Curtea de Argeş. La funeralii au participat și oficiali ai famiilor regale din Europa, între care prinţul Charles, principesa Muna a Iordaniei, principesa Irina a Greciei, regina Sofia a Spaniei, dar şi regele Juan Carlos al Spaniei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Regele Mihai,   Stiri Curtea de Argeș