Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un avocat de 80 de ani a recurs la greva foamei: Baroul București refuză să-l reprimească în rândul avocaţilor activi

Un avocat de 80 de ani a recurs la greva foamei: Baroul București refuză să-l reprimească în rândul avocaţilor activi

Un articol de: B1 TV - 18 Oct 2014, 18:48
Un avocat de 80 de ani a recurs la greva foamei: Baroul București refuză să-l reprimească în rândul avocaţilor activi Eveniment

Un avocat de 80 de ani se află de 10 zile în greva foamei, pentru că Baroul Bucureşti a refuzat să îl reprimească în rândul avocaţilor activi.

Apărătorul susţine că este o răzbunare a conducerii Baroului, pentru că a câştigat un proces intentat Casei de Asigurări a Avocaţilor.

Nicolae Constantin şi-a petrecut mai bine de 40 de ani în sălile de judecată. Avocatul în vârstă de 80 de ani este supărat deoarece Baroul Bucureşti nu îi permite să se întoarcă la bară. Nicolae Constantin se consideră vânat de conducerea baroului după ce a câştigat un proces intentat Casei de Asigurări a Avocaţilor. În semn de protest, octogenarul a decis să intre în greva foamei.

Constantin a dat în judecată Casa de Asigurări a Avocaţilor în 2009 pentru o datorie care i-a fost imputată.

„În momentul de faţă sunt suspendat din Baroul Bucureşti, deciziile de suspendare şi refuzul de a mă reprimi sunt însă total în afara legii, pentru că mi-am plătit taxele la barou chiar şi în avans, pentru doi ani. Conducerea baroului refuză să mă primească, în ciuda faptului că le-am adus hotărârea judecătorească. Zic ca n-au primit hârtiile, din 2010, şi dacă am datorii la asigurari, nu pot practica profesia de avocat”, a declarat apărătorul, citat de Cancan.

Acesta susţine că mulţi apărători au suspiciuni cu privire la modul cum sunt gestionate fondurile destinate asigurărilor de sănătate ale avocaţilor.


Citeşte mai multe despre:   greva foamei