Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un băiețel de zece ani, al doilea caz de infectare cu Zika din România. Colintineanu: Copilul NU a contractat virusul pe teritoriul României (VIDEO)

Un băiețel de zece ani, al doilea caz de infectare cu Zika din România. Colintineanu: Copilul NU a contractat virusul pe teritoriul României (VIDEO)

Un articol de: - 20 Iul 2016, 10:21
Un băiețel de zece ani, al doilea caz de infectare cu Zika din România. Colintineanu: Copilul NU a contractat virusul pe teritoriul României (VIDEO) Eveniment

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a ținut să precizeze că băiețelul nu a contractat virusul pe teritoriul României. Acesta a mai declarat că nu există motive de panică deoarece într-o zi sau două se termină prezența activă a virusului în sângele copilului.

”Deși avem în România o subspecie a familiei de țântari care transmite virusul Zika, această subspecie are un potențial redus de transmitere”, a afirmat Colintineanu, care a mai precizat că virusul nu se transmite pe calea aerului și nici prin contact direct cu pacientul.

Colintineanu: Copilul NU a contractat virusul pe teritoriul României

Al doilea caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat în România, informează B1 TV. De data aceasta este vorba despre un băiețel de zece ani care locuiește împreună cu familia sa, de doi ani, în Guayana Franceză. Acesta a venit la începutul lunii iulie în România pentru a-și vedea rudele și primele simptome s-au manifestat încă de a doua zi.

Băiețelul și familia sa au ajuns în România pe 12 iulie și o zi mai târziu au apărut primele simptome. Ele au dispărut după 24 de ore, dar pe 15 iulie părinții l-au dus la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Capitală. Copilul a fost supus unui control, iar pe 18 a fost externat.

Rezultatele probelor de recoltare au ajuns marți, acestea confirmând infectarea cu virusul Zika. Băiatul primește tratamentul necesar, iar Direcția de Sănătate Publică din Ilfov a trimis o informare către primăria și consiliul județean din zona în care se află familia pentru ca acestea să dispună aplicarea unor tratamente împotriva țânțarilor.

O altă infectare a fost confirmată în cazul unei femei de 27 de ani, care mersese într-o călătorie în Martinica. (Detalii AICI)

Un băiețel de zece ani, al doilea caz de infectare cu Zika din RomâniaAu descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Virus