Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un bărbat care a incendiat o femeie în plină stradă a fost lăsat liber de Parchet. Explicația procurorilor

Un bărbat care a incendiat o femeie în plină stradă a fost lăsat liber de Parchet. Explicația procurorilor

Un articol de: Catinca Giosanu - 18 Oct 2020, 10:56
Un bărbat care a incendiat o femeie în plină stradă a fost lăsat liber de Parchet. Explicația procurorilor Eveniment

Un bărbat din județul Caraș-Severin a aruncat cu benzină peste o femeie în vârstă de 57 de ani și apoi i-a dat foc. Cu toate că victima, care se află acum în spital, a suferit  arsuri de gradul 2 şi 3, procurorul care cercetează tentativa de omor a decis să nu ceară arest preventiv pentru Mutaşcu Petru

 

 

Ce l-a determinat pe bărbatul din Caraș-Severin să recurgă la gestul necugetat

 

 

Totul a început pe data de 12 octombrie 2020, când Mutaşcu Petru și-a ieșit din minți și a turnat benzină peste o femeie de 57 de ani și apoi i-a dat foc. 

Întreaga scenă s-a petrecut în centrul satului Verendin din judeţul Caraş-Severin, pe drumul care leagă Caransebeș de Orșova. Era ora 7:00 dimineaţa, iar localnicii, alertaţi de ţipetele îngrozitoare ale femeii, au sărit în ajutorul ei, pentru a stinge focul. Tot ei au fost şi cei care au sunat la numărul unic de urgență 112, pentru a alerta autorittățile cu privire la incidentul produs de vecinul lor.

Conform primelor informații, se pare că motivul pentru care bărbatul i-a făcut rău femeii ar fi un imobil. Mai exact, între doi ar fi avut loc o înțelegere pentru o casă care ar aparține femeii.

Victima bărbatului nu locuiește în satul Verenrin, dar are acolo o casă rămasă de la părinţi, pe care intenţiona să o vândă. Deși cei doi au purtat discuții în acest sens, înțelegerea nu s-a finalizat cu încreierea unui contract de vânzare-cumpărare.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Cu toate acestea, omul a îndrăznit și a cazat două persoane care munceau în gospodăria lui. În vară, femeia a depistat că din curte începuse să-i dispară lucruri: ţigla ceramică ce fusese depozitată în podul casei, dar şi o căruţă, pe care bărbatul i-a zis că a dus-o la un muzeu din Timişoara.

După ce a observat aceste lucruri, femeia s-a răzgândit şi n-a mai vrut să încheie afacerea cu el.

Zilele trecute, ea l-a anunțat pe Mutaşcu că s-a decis să vândă casa altcuiva şi că lui îi dă înapoi mia de euro, un avans pe care bărbatul apucase deja să îl achite. La acel moment, cei doi au discutat prin telefon, iar bărbatul, deşi nervos că înţelegerea căzuse, părea că s-a împăcat, în cele din urmă, cu idea că nu v-a mai putea achiziționa casa mult dorită.

Luni dimineaţă, cei doi s-au întâlnit în centrul satului, pentru ca femeia să-i înapoieze avansul. Mare i-a fost mirarea când omul care voia să-i cumpere casa i-a cerut și dobândă.

”Şi dobânda?”, a întrebat-o Mutaşcu.

”Ce dobândă?!”, s-a mirat femeia.

”Dobânda la banii pe care i-ai ţinut. Ce dobândă îmi dai?”

Indignată de atitudinea bărbatului, femeia i-a amintit că el a folosit casa atâtea luni, fără să plătească ceva, şi i-a zis că nu-i dă nicio dobândă.

”Imediat, am simţit ceva ud pe faţă şi apoi flăcările”, le-a mărturisit victima rudelor sale, conform Libertatea.ro.

 

 

 ”Ți-am ars-o pe cumnatăta!”

 

 

”Mutaşcu venise la întâlnire pregătit cu o sticlă de benzină pe care a turnat-o în capul femeii, şi apoi a aprins-o cu bricheta. În decizia lui, n-a contat nici faptul că se aflau în centrul satului, unde oamenii puteau să-l vadă, nici că în apropiere erau amplasate camere de supraveghere video. Ba chiar, susţin cei care au intervenit pentru a ajuta femeia, bărbatul n-a plecat de acolo după ce a incendiat-o, ”stătea şi se uita, mândru de ce a făcut”.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș cu arsuri pe 11% din suprafaţa corpului: pe faţă, pe gât şi pe spate, pe ambele braţe, dar şi la căile respiratorii.

Mutaşcu Petru fusese reţinut de poliţişti dar procurorul a dispus, în aceeaşi zi, controlul judiciar pentru 60 de zile şi l-a lăsat în libertate. 

”Măsura controlului judiciar este proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpatului”, susţine procurorul Teodorescu în ordonanţa în care menţionează şi faptul că Mutaşcu Petru are antecedente penale.

În momentul de față, victima lui Mutaşcu Petru e în continuare la spital. Are dureri insuportabile şi chipul mutilat de arsuri, iar ”el se laudă prin sat că nimeni nu-i poate face nimic”, spun rudele femeii. În casa victimei, cea pe care Mutaşcu dorea să o cumpere, locuiesc şi acum angajaţii lui.