Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un bărbat din Pitești a plătit 18 ani pensie alimentară unui copil care nu este al lui: Decizia, luată de Instanța comunistă

Un bărbat din Pitești a plătit 18 ani pensie alimentară unui copil care nu este al lui: Decizia, luată de Instanța comunistă

Un articol de: B1 TV - 10 Oct 2014, 12:05
Eveniment

A plătit 18 ani pensia alimentară pentru un fiu care nu este al lui. Vorbim despre un bărbat din Piteşti care s-a luptat ani buni să arate că justiţia comunistă a greşit. Într-un final a avut câştig de cauză. Curtea de Apel  din Piteşti a dat o decizie definitivă prin care statul român trebuie să-i acorde despăgubiri morale. Pentru că nu primeşte şi despăgubiri materiale bărbatul vrea să deschidă un nou proces.

Adrian Ciungu a plătit timp de 18 ani pensie alimentară pentru un fiu despre care a spus tot timpul că nu este al lui. Mama, o fostă iubită din studenţie, a susţinut în urmă cu aproape 30 de ani că el ar fi tatăl. Instanţa comunistă a crezut-o, în ciuda probelor, şi l-a obligat pe bărbat să plătească pensia alimentară.

„În urma testelor efectuate la Mina Minovici s-a ajuns la concluzia că 10 la sută dintre amprentele principale și secundare de la mâini şi picioare coincid, restul nu”, a precizat bărbatul.

Acesta a plătit pensia alimentară până în anul 2004 când băiatul a devenit major. A reuşit însă anul trecut să îl contacteze pe tânăr şi l-a convins să facă împreună testul ADN. Rezultatul i-a confirmat bărbatului faptul că nu era el era tatăl.

Piteşteanul a dat statul român în judecată pentru cei 18 ani în care a plătit degeaba pensia alimentară. Cum însă a câştigat doar 15.000 de euro daune morale nu şi materiale, Adrian Ciungu este hotărât să deschidă un nou proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tânărul care a primit 18 ani pensia alimentară a refuzat să facă orice fel de comentariu.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Pitesti
 
Loading...