Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un bărbat în scaun cu rotile din Botoșani a fost umilit de autorități chiar când venise la Fisc pentru a-și plăti dările (VIDEO)

Un bărbat în scaun cu rotile din Botoșani a fost umilit de autorități chiar când venise la Fisc pentru a-și plăti dările (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 22 Iul 2016, 08:56
Un bărbat în scaun cu rotile din Botoșani a fost umilit de autorități chiar când venise la Fisc pentru a-și plăti dările (VIDEO) Eveniment

Umilit în faţa Fiscului din Botoşani! Un bărbat cu handicap a petrecut câteva ore în fața instutuţiei, asteptând să-l ajute cineva să urce în clădire. Totul din cauza rampei de acces, care este prost construită.

Persoanele cu handicap din Botoșani se plâng că sunt pur și simplu umilite de cele mai importante instituții ale statului. Rampele de acces, atât de necesare lor, sunt prost construite sau pur şi simplu nu există, scriu jurnaliştii de la Libertatea citați de B1 TV. Un botoşănean aflat în scaun cu rotile a stat câteva ore în faţa Fiscului, aşteptând să fie ajutat de cineva să intre în clădire.

Bărbatul venit să își plătească dările a mărturisit că nu a reuşit să urce pe rampa existentă. Iar alternativele au fost ori să aştepte ori să folosească scările!

”Există o rampă, dar este extrem de priculoasă! Nu am avut cum să urc pentru că era alunecoasă”, a povestit bărbatul.

Un bărbat în scaun cu rotile din Botoșani a fost umilit de autorități chiar când venise la Fisc pentru a-și plăti dările

Pus în faţa unei dileme, omul a sunat şi la 112, ca să fie ajutat să urce, dar a fost refuzat. În cele din urmă, unul dintre jandarmii instituţiei a ieşit să vadă ce se întâmplă cu bărbatul aflat în scaun cu rotile. După ce i-a aflat povestea, i-a luat banii, i-a plătit dările la stat şi s-a întors cu chitanţa.

Prefectul județului, Dan Nechifor, a recunoscut faptul că în Botoşani există probleme cu rampele de acces pentru persoanele cu deficienţe locomotorii. El a precizat că va declanşa verificări în acest sens în următoarea perioadă.

Potrivit jurnaliştilor de la Libertatea, controale similare au fost făcute şi în urmă cu 10 ani, în mandatul fostului prefect, Cristian Roman, însă de atunci situaţia nu s-a schimbat. În continuare, mai multe instituţii publice au rampe de acces de nefolosit. Printre acestea s-ar număra și cea a Spitalului Judeţean Botoșani, unitate unde oamenii imobilizaţi în scaune cu rotile pot intra doar pe la Urgenţe.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Citeşte mai multe despre:   Stiri Botosani,   Fisc