Un bărbat urmărit internaţional pentru furturi în Franţa şi Belgia a fost reţinut la Slatina

Un bărbat urmărit internaţional pentru furturi în Franţa şi Belgia a fost reţinut la Slatina

Un bărbat din municipiul Slatina, în vârstă de 40 de ani, care era urmărit internaţional pentru furturi comise în Franţa şi în Belgia, a fost depistat de poliţişti şi reţinut.

Acesta era urmărit internaţional pentru executarea unei pedepse de cinci ani de închisoare pentru 10 furturi comise în Franţa şi a unei pedepse de cinci ani de închisoare pentru două furturi comise în Belgia, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

„În fapt, pe numele bărbatului, autorităţile judiciare din Franţa au emis un mandat european de arestare, în vederea executării unei pedepse de 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea a 10 infracţiuni de furt, în anul 2018, constând în sustragerea de unelte agricole, utilaje, parfumuri sau bijuterii. De asemenea, pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare, în vederea executării unei pedepse de 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de furt, în anul 2018, constând în sustragerea de unelte sau utilaje agricole”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Olt, citat de Agerpres.

Ulterior, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

În acest caz, schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Urmăriți B1TV.ro și pe