Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un bloc a devenit loc de pelerinaj în Botoșani: Pe fațada imobilului au fost urcate două icoane uriașe, iar între ele, pictată o cruce

Un bloc a devenit loc de pelerinaj în Botoșani: Pe fațada imobilului au fost urcate două icoane uriașe, iar între ele, pictată o cruce

Un articol de: - 30 Aug 2012, 15:04
Un bloc a devenit loc de pelerinaj în Botoșani: Pe fațada imobilului au fost urcate două icoane uriașe, iar între ele, pictată o cruce Foto: adevarul.ro Eveniment

Unii locuitori din Botoșani se consideră scutiți de mersul la biserică în fiecare duminică pentru că s-a mutat biserica la ei. Un botoșănean de 30 de ani și-a pus pe fațada blocului două icoane uriașe și a pictat o cruce mare între ele, scrie Adevărul.

Icoanele măsoară aproape 3 metri pătrați și au fost instalate pe fațada blocului cu ajutorul unei macarale. Vecinii spun că tânărul este o fire retrasă și extraordinar de religios. Mai întâi a pictat crucea, imediat după ce a fost renovat blocul, apoi i-a întrebat pe vecini dacă sunt de acord să pună și cele două icoane.

Singurul care a fost împotriva gestului tânărului a fost un vecin de altă religie, care locuiește exact în blocul vecin, icoanele apărând exact în fața geamului lui.

Surprinzător, cei care reclamă faptul sunt preoții din oraș. "Doar pe biserică se pictează sfinţi. Aici poate fi vorba şi de fanatism. Nu cred că a avut aprobarea Bisericii şi nici a autorităţilor locale să picteze aşa ceva pe pereţii blocului. Această lucrare atinge autoritatea Bisericii. Nu este bine." a declarat preotul Ioan Diaconu.

Până când autoritățile vor decide dacă icoanele trebuie date jos sau nu, unii botoșăneni chiar fac pelerinaje la blocul cu pricina și vin să se închine.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Botosani