Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un blogger român a cerut BOR să fie descreștinat. Mihai Ursu: "Nimeni nu mi-a cerut părerea acordul atunci când am fost botezat" (VIDEO)

Un blogger român a cerut BOR să fie descreștinat. Mihai Ursu: "Nimeni nu mi-a cerut părerea acordul atunci când am fost botezat" (VIDEO)

Un articol de: - 26 Iul 2016, 12:27
Un blogger român a cerut BOR să fie descreștinat. Mihai Ursu: "Nimeni nu mi-a cerut părerea acordul atunci când am fost botezat" (VIDEO) Eveniment

 

Un blogger român a cerut la patraiarhie să fie descreștinat. Mihai Ursu i-a scris patriarhului cerându-i să îi retragă apartenența la ortodoxie.

Argumentul e simplu: nimeni nu i-a cerut părerea atunci când a fost botezat, la câteva luni de la naștere.

Un blogger român a cerut BOR să fie descreștinat. Mihai Ursu: "Nimeni nu mi-a cerut părerea acordul atunci când am fost botezat"

Mihai Ursu cere și o adeverinţă prin care să îi fie recunoscută în mod oficial ieşirea din rândul membrilor Bisericii Ortodoxe Române și mai solicită ca datele sale cu caracter personal să fie șterse din orice documente BOR, publice sau de uz intern.

"Mă consider un om de treabă, în comparație cu majoritatea cetățenilor din jurul meu. Fac fapte bune atunci când consider că am pentru cine, îi respect pe cei mai deștepți decât mine, ascult argumente logice, încerc să las în urma mea o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Însă am o problemă… Niciodată nu m-am regăsit în așa-numitele valori ale creștinismului, nicicând nu am aderat la Biserica Ortodoxă Română în mod conștient și voit. Critic clerul și dogmele ei retrograde cu orice prilej. De prea multe ori, însă, rămași fără replici, apărătorii popilor mi-o servesc pe asta, cu titlul de lovitură de grație:

Așa că am luat măsuri să rectific această eroare istorică la apariția căreia nu am contribuit cu nimic și i-am scris o scrisoare Preafericitului ", scrie Ursu pe blogul său.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Scrisoarea integrală poate fi citită AICI.

“Cancelaria sfântului (sanchi) sinod mi-a confirmat primirea solicitării de părăsire a bisericii azi dimineață, la ora 09:36. Cu puțin noroc, până la asfințit o să fiu necredincios cu acte în regulă!”, a anunțat acesta pe Facebook.