Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un cadru didactic a jignit o elevă și i-a dat nota 3 pentru că nu a vrut să intre în biserică. Reacția CNCD

Un cadru didactic a jignit o elevă și i-a dat nota 3 pentru că nu a vrut să intre în biserică. Reacția CNCD

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Sep 2020, 16:28
Un cadru didactic a jignit o elevă și i-a dat nota 3 pentru că nu a vrut să intre în biserică. Reacția CNCD Foto Pixabay Eveniment

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat cu 2.000 de lei un cadru didactic care a jignit o elevă numind-o „țigancă păgână” și i-a dat nota 3 doar pentru că fata a refuzat să intre într-o biserică. CNCD a analizat cazul și, miercuri, a ajuns la concluzia că aceasta este o faptă de discriminare multiplă, iar elevei i-a fost încălcat dreptul la demnitate.

 

Cadru didactic amendat de CNCD pentru că a jignit o elevă

 

Miercuri, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat un cadru didactic pentru discriminare multiplă și încălcare a dreptului la demitate, după ce i-a dat nota 3 unei eleve și a numit-o „țigancă păgână”, doar pentru că fata nu a vrut să intre într-o biserică.

Cadrul didactic în cauză a fost sancționat cu 2.000 de lei.

„Utilizarea termenului de “țigancă păgână” de către un cadru didactic față de o elevă, și sancționarea elevei cu nota 3 pentru refuzul de a intra într-o biserică, reprezintă faptă de discriminare multiplă și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1), art 2 alin (5), art 2 alin (6) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 2.000 lei față de cadrul didactic. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (9 voturi, respectiv 8 voturi pentru amendă și 1 vot împotrivă)”, a transmis Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, printr-un comunicat.

 

Alte sancțiuni aplicate de CNCD

 

Tot în ședința de miercuri, CNCD a sancționat cu avertisment Ministerul de Interne condus de liberalul Marcel Vela, deoarece, la Sărbătorile Pascale de anul acesta, a stabilit reguli de participare în lăcașele de cult, în contextul epidemiei de coronavirus, doar pentru Biserica Ortodoxă Română, nu și pentru celelalte culte.

De asemenea, Andrei Caramitru, fost membru USR, a fost amendat cu 5.000 de lei deoarece, într-o postare pe Facebook, a scris despre Biserica Ortodoxă Română că este „doar o organizație criminală, retrogadă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației. Și nu are NICI o legătură cu Biblia și cu credința. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică”. CNCD a ajuns la concluzia că acesta este un caz de discriminare care încalcă dreptul la demnitate.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Totodată, „ Colegiul director a statuat faptul că, evacuarea unei petente din imobilul în care a conviețiuit mai bine de 25 ani în concubinaj, după decesul partenerului, poate avea efecte discriminatorii în lipsa unor prevederi legale care să reglementeze regimul juridic privind conviețuirea acestor cupluri de sex diferit, conform art. 2 alin. (1) din O.G. 137/2000, republicată”, a mai transmis CNCD, în comunicat.
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) este o structură autonomă în statul român, sub control parlamentar, care are rolul de a garanta respectarea și aplicarea principiului nediscriminării, conform legislației interne în vigoare și tratatelor internaționale la care România este parte.
 

Citeşte mai multe despre:   CNCD,   discriminare,   biserica,   profesor amendat,   sanctiune,   eleva discriminata