Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un caz de infectare cu o tulpina indiană a coronavirusului, depistat în județul Brașov. Ministerul Sănătății: ”Varianta diferă de cea care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”

Un caz de infectare cu o tulpina indiană a coronavirusului, depistat în județul Brașov. Ministerul Sănătății: ”Varianta diferă de cea care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”

Un articol de: Elena Stanciu - 29 Apr 2021, 12:38
Un caz de infectare cu o tulpina indiană a coronavirusului, depistat în județul Brașov. Ministerul Sănătății: ”Varianta  diferă de cea care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India” Foto: PIxabay Eveniment

Un caz de infectare cu o tulpina indiană a coronavirusului a fost identificat la Brașov, potrivit Ministerului Sănătății, care citează informații transmise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Autoritățile precizează că este vorba despre o variantă diferită față de cea ”care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”. 

 

Pacient infectat cu o variantă indiană a coronavirusului, identificat la Brașov

 

Persoana infectată are 26 de ani care a venit în România în urmă cu o lună.    

”INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.
La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății. 

 

Focar de coronavirus în rândul unor muncitori indieni din construcții din Colonia Bod din județul Brașov 

 

Totodată, reprezentanții INSP au informat Ministerul Sănătății cu privire la investigarea unui focar de coronavirus în rândul unor lucrători în construcții din Brașov, opt persoane venite din India.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

”Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcții din Colonia Bod, jud. Brașov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ”, se mai arată în comunicatul citat.

Direcția de Sănătate Publică Brașov efectuează în acest moment o anchetă epidemiologică și a dispus izolarea cazurilor depistate în Colonia Bod, persoanele în cauză având forme ușoare ale bolii. 

Tulpina indiană a coronavirusului, care a provocat o criză sanitară de proporții în India, a fost identificată până acum în 17 țări. 

 

Citeşte mai multe despre:   tulpina indiana,   coronavirus,   Ministerul Sanatatii