Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un centru de vaccinare de tip drive thru va fi deschis în parcarea unui centru comercial din Deva. Va avea o capacitate de 500 de imunizări zilnic

Un centru de vaccinare de tip drive thru va fi deschis în parcarea unui centru comercial din Deva. Va avea o capacitate de 500 de imunizări zilnic

Un articol de: George Lupu - 20 Apr 2021, 13:48
Un centru de vaccinare de tip drive thru va fi deschis în parcarea unui centru comercial din Deva. Va avea o capacitate de 500 de imunizări zilnic Foto: pixabay.com Eveniment

Un centru de vaccinare de tip drive thru va fi deschis în Hunedoara, în parcarea unui centru comercial din Deva, unde capacitatea va fi de 500 de persoane imunizate zilnic. Vaccinările se vor face cu doze de la Pfizer, iar autorităţile recomandă completarea în prealabil a formularului de triaj epidemiologic şi a celui de consimţământ.

”Pentru vaccinarea la centrul care îşi va desfăşura activitatea zilnic, între orele 10.00 şi 19.00, în parcarea Centrului Comercial Deva Shopping City, nu este nevoie de programare. Persoanele pot veni doar cu mijloacele de transport, fie personale sau mijloace de transport în comun gen taxi sau alte tipuri similare de transport”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Hunedoara.

În zona de triaj este nevoie ca cei care doresc să se vaccineze să prezinte un document de identitate şi este recomandat să se prezinte cu chestionarul de triaj şi cu cel de consimţământ completate.

”Dacă persoanele nu se prezintă cu documentele completate, acestea se primesc de la organizatori, se completează sub supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale, se efectuează vaccinarea fără ca persoana să coboare din autoturism apoi se face înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, se mai arată în comunicat.

Tipul de vaccin  folosit este Pfizer BionTech, organizatorii fiind pregătiţi pentru vaccinarea a peste 500 persoane zilnic.

Prefectul Călin Petru Marian a recomandat persoanelor care doresc să se vaccineze să se prezinte în număr cât mai mare la acest centru le-a mulţumit instituţiilor implicate în această acţiune: DSP, Primăria Deva, Crucea Roşie, STS şi Inspectoratele de Jandarmi, Poliţie şi  Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Hunedoara sunt funcţionale 15 centre fixe de vaccinare, până marţi, fiind administrate 78.350 doze de vaccin anti COVID 19. (49.701- prima doză şi 28.649 – a doua doză).

În centrele mobile, organizate săptămânal în zonele rurale, au fost folosite 4.464 doze de vaccin la care se adaugă alte 1.561 doze administrate în Centre rezidenţiale şi la persoane nedeplasabile.

Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   campania de vaccinare