Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un centru de vaccinare dintr-o comună prahoveană nu se poate deschide din lipsă de personal: Aproape 700 de persoane sunt deja înscrise la imunizare

Un centru de vaccinare dintr-o comună prahoveană nu se poate deschide din lipsă de personal: Aproape 700 de persoane sunt deja înscrise la imunizare

Un articol de: George Lupu - 12 Apr 2021, 17:10
Un centru de vaccinare dintr-o comună prahoveană nu se poate deschide din lipsă de personal: Aproape 700 de persoane sunt deja înscrise la imunizare Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan Eveniment

Probleme cu lipsa personalului medical din centrele de vaccinare în Prahova. Un centru de vaccinare programat să se deschidă în localitatea prahoveană Ciorani nu poate fi operațional din cauza lipsei de personal calificat. Aproape 700 de persoane deja înscrise pentru vaccinarea anti COVID-19 pe lista centrului de la Ciorani, precum şi populaţia din unităţile administrativ-teritoriale învecinate sunt, momentan, în imposibilitatea de a se imuniza.

Prefectura Prahova face apel la medici să se alăture campaniei de vaccinare, precizând că aceştia pot câştiga 15.000 de lei lunar.

"Instituţia Prefectului judeţului Prahova face, din nou, un apel către medici pentru a se alătura acestei campanii de vaccinare, având posibilitatea de a câştiga venituri suplimentare care pot ajunge până la 15.000 lei/lunar. Aproape 700 de persoane deja înscrise pentru vaccinarea anti COVID-19 pe lista centrului de la Ciorani, precum şi populaţia din unităţile administrativ-teritoriale învecinate sunt, momentan, în imposibilitatea de a se imuniza. Deşi autorităţile judeţene şi locale au făcut toate demersurile premergătoare deschiderii centrului de aici, lipsa medicilor specialişti împiedică operaţionalizarea acestuia”, informează, luni, Prefectura Prahova.

Comuna Ciorani este situată la aproximativ 40 de kilometri de Ploieşti şi are o populaţie numeroasă.  

Între timp, în judeţ devin operaţionale, săptămâna aceasta, 13 noi fluxuri de vaccinare pentru etapa a treia de imunizare împotriva noului coronavirus.  

Primele trei noi fluxuri au fost operaţionalizate luni, 12 aprilie, în centrele din Floreşti, Valea Călugărească şi Păuleşti, unde este administrat vaccin al companiei Astra Zeneca.

Marţi, 13 aprilie, vor fi deschise zece noi fluxuri pentru vaccinul Pfizer în centre din Ploieşti, Câmpina, Urlaţi, Brazi, Filipeştii de Pădure, Brebu, Breaza, Berceni şi Măneciu.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Prahova