Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un cercetător irlandez susține că religia este pe cale de dispariție

Un cercetător irlandez susține că religia este pe cale de dispariție

Un articol de: B1 TV - 09 Aug 2013, 09:25
Un cercetător irlandez susține că religia este pe cale de dispariție Eveniment
Religia este pe cale de dispariţie. Ţările dezvoltate ar putea renunţa complet la divinităţi până în anul 2041, conform unui studiu publicat de un cercetător irlandez. Dr. Nigel Barber a analizat evoluţia ateismului din 137 de ţări iar fenomenul a luat amploare în ultimele decenii. Conform expertului, cauza principală ar fi satisfacerea nevoilor personale dar şi accesul la educaţie.

Religia chiar i-a convins pe oameni că în cer trăieşte un om invizibil.

Conform Dr. Nigel Barber, religia a fost inventată de strămoşii noştri pentru a face faţă greutăţilor zilnice.

„Religia a apărut într-o perioadă în care strămoșii noștri se confruntau cu nenumărate probleme, cea mai importantă dintre ele fiind supraviețuirea de zi cu zi. Credințele supranaturale i-au ajutat să depășească problemele și le-au oferit o explicație a mediului din jurul lor. Însă pe măsură ce oamenii de rând au ajuns să se bucure de un mod de viață decent, de o relativ stabilă siguranță a sănătății și a finanțelor, astfel de credințe au intrat în declin”, spune Dr. Nigel Barber.

Aşa că majoritatea ţărilor dezvoltate vor renunţa la religie în următoarele decade, conform studiului. Deja, în Suedia, 85% din populaţie este atee iar în Danemarca şi Norvegia procentul ajunge la 80%, respectiv 72%.

"Noua tendință este de a înlocui religia formală cu divertismentul și cu sportul. Chiar și rețelele de socializare, așa cum este Facebook, distrug religia, pentru că ele sunt capabile să răspundă angoaselor narcisiste moderne pentru care religia nu are un răspuns clar”, a mai spus Barber, potrivit stiintasitehnica.com.