Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un cetățean străin, rezident în România, a fost vaccinat anti-COVID la un centru din Periș: ”Trăiască România! Trăiască Europa! It rocks!”

Un cetățean străin, rezident în România, a fost vaccinat anti-COVID la un centru din Periș: ”Trăiască România! Trăiască Europa! It rocks!”

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Apr 2021, 23:57
Un cetățean străin, rezident în România, a fost vaccinat anti-COVID la un centru din Periș: ”Trăiască România! Trăiască Europa! It rocks!” Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA Eveniment

Un cetățean străin, rezident în România, s-a vaccinat anti-COVID-19 la un centru din localitatea Periș. ”Trăiască România! Trăiască Europa! It rocks!”,  fost mesajul transmis de acesta și publicat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

 

Reacția unui cetățean străin după ce s-a vaccinat anti-COVID-19 în România  

 

”Gata, vaccinat, prima doză cu Moderna! Ca rezident străin stabilit în România, mă bucur că am avut posibilitatea să mă programez pe platformă la fel ca orice cetățean român! Centrul de vaccinare este în sala de sport Periș. Totul a mers rapid, echipa medicală este super amabilă, competentă. Trăiască România! Trăiască Europa! It rocks!”, a transmis Jan-Erik Cardon, potrivit sursei citate.

Un cetățean străin, rezident în România, a fost vaccinat anti-COVID la un centru din Periș: ”Trăiască România! Trăiască Europa! It rocks!”

 

Cetățenii străini cu drept de ședere în România se pot programa online pentru vaccinare începând din 10 aprilie 

 

La finalul lunii martie, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunța că cetățenii străini cu drept de ședere în România vor avea posibilitatea de a se programa la vaccinare în platforma online. Această funcționalitate a fost implementată din data de 10 aprilie.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

”Un alt element de noutate este legat de posibilitatea cetățenilor străini de a se programa pe platformă. Mă refer la cetățenii străini cu drept de ședere în România care nu dețin CNP emis de autoritățile române. Vor putea să se programeze direct în platformă. Pentru ei va fi alocat un identificator unic, corelat cu documentele de identificare a cetățeanului străin”, declara Valeriu Gheorghiță pe 30 martie.

 

Câte persoane au fost vaccinate anti-COVID până acum, în România 

 

Potrivit datelor anunțate duminică seară de Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV), aproape 72.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore împotriva noului coronavirus. Astfel, de la începutul campaniei naționale de imunizare și până acum, peste un milion de români au primit prima doză de ser anti-COVID-19, iar peste 1,6 milioane de persoane au îndeplinit schema completă de vaccinare. În total, 2.626.810 români au fost vaccinați până acum.

Citeşte mai multe despre:   vaccinare anti-COVID-19,   campanie de vaccinare