Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un cioban a ajuns primul la locul unde elicopterul s-a prăbușit în Sibiu: „Ce am văzut aici nu mai vreau să văd niciodată în viaţa mea”

Un cioban a ajuns primul la locul unde elicopterul s-a prăbușit în Sibiu: „Ce am văzut aici nu mai vreau să văd niciodată în viaţa mea”

Un articol de: - 21 Noi 2014, 17:34
Un cioban a ajuns primul la locul unde elicopterul s-a prăbușit în Sibiu: „Ce am văzut aici nu mai vreau să văd niciodată în viaţa mea” Eveniment

Prima persoană care a ajuns la locul accidentului aviatic petrecut vineri în județul Sibiu povesteşte că a auzit elicopterul în zbor, fără a-l putea vedea din cauza ceţii, după care a auzit o explozie şi s-a îndreptat spre acea zonă,

Beniamin Pădure, cioban din satul sibian Stejăriș, se afla cu oile unul din dealurile din apropierea localității când a auzit o explozie și a văzut un fum negru.

„Era ceaţă de nu vedeai la zece metri în faţa ochilor. Am auzit zgomot ca de elicopter sau avion, dar nu-l puteam vedea. Când am auzit explozia, am fugit cu colegul meu spre locul de unde a venit zgomotul. Când am ajuns lângă elicopter, am început să strigăm dacă ne aude cineva. Ne-a răspuns un bărbat şi m-am dus lângă el, mi-a cerut apă, dar nu aveam la mine", a spus pentru Mediafax, Beniamin Pădure.

El spune că bărbatul era plin de arsuri pe mâini, pe corp şi pe picioare, dar era conştient.

"M-a întrebat unde suntem şi i-am explicat că între Stejăriş şi Mălâncrav. A luat telefonul şi şi-a sunat şeful şi i-a zis că elicopterul s-a prăbuşit şi i-a explicat unde. Cel de-al doilea era tăiat rău pe faţă şi ars peste tot. Ce am văzut aici nu mai vreau să văd niciodată în viaţa mea şi nici nu cred că voi uita vreodată", afirmă ciobanul.

El povesteşte că ulterior a văzut, în jurul elicopterului, pe o rază de circa 30 de metri, şi celelalte victime. El spune că el a rămas la locul accidentului până când au venit salvatorii, iar colegul său a plecat cu oile.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în zona localităţii Mălâncrav. (Detalii AICI)


Citeşte mai multe despre:   elicopter prabusit,   Stiri Sibiu,   accident