Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un condamnat în dosarul „Transformatorul”, responsabil cu construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Un condamnat în dosarul „Transformatorul”, responsabil cu construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Un articol de: B1 TV - 01 Aug 2013, 12:58
Foto: evz.ro Eveniment

Patriarhia Română are un angajat cu dosar penal. Este vorba despre Ioan Turbatu, condamnat în dosarul "Transformatorul". Bărbatul  este principalul responsabil cu licitaţiile şi achiziţiile pentru Catedrala Mântuirii Neamului, deşi e suspectat că a făcut tranzacţii dubioase cu fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Ioan Turbatul are în grijă chiar viitorul Catedralei Mântuirii şi cele 80 de milioane de euro la care este estimat proiectul. Deşi colaborează cu un condamnat penal, reprezentanţii Patriarhiei se arată mulţumiţi.

„Până la definitivarea judecăţii, când se va da o sentinţă finală, ţinem cont de prezumţia de nevinovăţie. Domnul Turbatu este un bun profesionist, reuşita de până acum în acest proiect datorându-se şi dumnealui. După realizarea infrastructurii construcţiei costurile lucrărilor au scăzut cu 20%, asta şi datorită domnului Turbatu. În orice stat democratic se ţine cont de prezumţia de nevinovăţie”, a declarat pentru Adevărul, Constantin Stoica, purtător de cuvânt Patriarhia Română

Turbatu se afla pe o poziţie similară atunci când ar fi cumpărat transformatoare vechi de la firmele lui Fenechiu la preţuri de catalog. Iar procurorii nu au făcut un secret din statutul fostului director general.

„Numiţii Fenechiu Relu, Fenechiu Lucian, Damian Mihai Bogdan au oferit şi remis foloase necuvenite învinuiţilor Turbatu Ioan, Mazilu Traian şi Ioan Ciutea, constând în construirea/ reabilitarea unor imobile aparţinând acestora pentru ca aceştia în calitatea lor de directori ai SC SISEE Electrica Moldova SA să îşi exercite necorespunzător atribuţiile de serviciu sau să sprijine asemenea activităţi infracţionale", se arată în Ordonanţa de începere a urmăririi penale.

Cu toate acestea, Patriarhia nu are intenţia de-al  înlătura,m pentru că, spun ei, fusese angajat din mediul privat încă dinainte de începerea lucrărilor la cea mai mare catedrală a României.

Catedrala Mântuirii Neamului, pe mâna unui condamnat
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Catedrala Mântuirii Neamului ,   condamnat,   Relu Fenechiu
 
Loading...