Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un cunoscut fotograf îl acuză pe fratele lui Tibi Uşeriu că este homofob și că s-a îmbogățit pe seama proiectelor sociale pe care le derulează

Un cunoscut fotograf îl acuză pe fratele lui Tibi Uşeriu că este homofob și că s-a îmbogățit pe seama proiectelor sociale pe care le derulează

Un articol de: - 31 Mai 2017, 17:31
Un cunoscut fotograf îl acuză pe fratele lui Tibi Uşeriu că este homofob și că s-a îmbogățit pe seama proiectelor sociale pe care le derulează Foto: TimpOnline.ro Eveniment

Cosmin Bumbuț, unul dintre cei mai apreciați fotografi români, l-a acuzat de homofobie pe Alin Uhlmann Ușeriu, administratorul Asociației Tășuleasa Social și fratele atletului Tibi Uhlmann Ușeriu.

Bumbuț a susținut că Alin Ușeriu l-ar fi dat afară din asociația pe care o administrează împreună cu fratele său pe un voluntar pe motiv că acesta este homosexual.

”Am vizitat pagina aceasta după multă vreme. (n.r. pagina de Facebook a Asociaţiei Tăşuleasa Social). Am râs bine, nu ştiu dacă prindeţi ironia din imagine, dar voluntarul de bază al acestui ONG a fost îndepărtat pentru că era gay. Şi încă ceva: mi-e foarte ruşine că am crezut în ei şi acţiunile lor atâţia ani”, a scris fotograful, pe Facebook.

Bumbuț a precizat că a părăsit organizația tocmai din cauza acestui incident. Episodul a fost confirmat de mai mulți comentatori. 

Cosmin Bumbuț l-a mai acuzat pe Alin Ușeriu că s-a îmbogățit pe seama proiectelor sociale pe care le derulează: ”Eu l-am cunoscut pe Alin când avea o Lada Niva, energie şi carismă. Băteam pădurile cu el. După câţiva ani n-a mai rămas aproape nimic din omul cunoscut în 2008. Acum are o moşie cu lac şi multe case (toate făcue pe banii de proiecte sociale ale sponsorilor), două Toyote Landcruiser, custom made in Germany (şi alte maşini de oraş), nişte angajaţi pe care-i numeşte voluntari şi o mare sectă, care pactică cultul personalităţii. Ştiu (din surse sigure) că sunt o grămadă de oameni de calitate, care mai merg acolo, doar că sunt trataţi regeşte, pentru că-l legitimează. E simplu să închizi ochii şi uşor când ţi se sulfa în ciorbă că eşti celebru/cineva. E necesar să te identifici cu un erou (asta am făcut şi eu mulţi ani), ne lipsesc modelele, dar împăratul e gol. Şi, orice ai zice, homofob, că de la asta a pornit discuţia”.

Contactat de jurnaliștii de la Adevărul, Alin Ușeriu a respins acuzațiile. 

”Dacă el (n.r. Cosmin Bumbuţ) aşa zice.. eu ce să zic? Este părerea lui, eu nu aş putea să mă pronunţ pe un lucru pe care nu-l cunosc. Eu nu mă pot pronunţa pe aşa ceva. Eu nu ţin minte să fi dat afară pe cineva, din cauza orientărilor sexuale, nici acum, nici în 17 ani de când funcţionăm. Nu am dat niciodată afară un voluntar, este o organizaţie deschisă. Avem oameni din 18 ţări care vin la noi. Nu am avut absolut niciun caz de felul acesta, dacă el spune asta, trebuie să probeze. Avem musulmani, avem evanghelici, noi suntem ortodocşi, avem oameni care sunt baptişti, oameni de toate religiile. Când vine vorba despre orientările sexuale nici nu am cum să controlez aşa ceva, pentru că la acţiunile noastre au participat până acum 50.000 de oameni. Bănuiesc că în cei 50.000 de oameni au fost de toate orientările sexuale”, a declarat Alin Uhlmann Uşeriu, citat de Adevărul.

El a mai spus că în 17 ani nu s-a folosit niciun ban public la Asociație, ci doar fonduri de la persoane private și doar acestora le va da explicații pentru modul în care s-au cheltuit banii.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...