Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un cuplu format dintr-un român şi un american a cerut CCR recunoaşterea căsătoriei, oficiată în Belgia (VIDEO)

Un cuplu format dintr-un român şi un american a cerut CCR recunoaşterea căsătoriei, oficiată în Belgia (VIDEO)

Un articol de: - 19 Iul 2016, 10:47
Un cuplu format dintr-un român şi un american a cerut CCR recunoaşterea căsătoriei, oficiată în Belgia (VIDEO) Eveniment

Un cuplu format dintr-un român şi un american a solicitat Curții Constituționale recunoaşterea căsătoriei, oficiată în Belgia, informează Adevărul. Cererea se va judeca în aceeași zi cu una contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“.

Cei doi s-au căsătorit la Bruxelles în 2010 și, ulterior, au atacat în instanță faptul că o căsătorie între două persoane de același sex nu este recunoscută pe teritoriul României. Judecătoria Sectorului 5 a admis excepția de neconstituționalitate și au trimis-o către judecătorii constituționali.

Urmează ca, miercuri, CCR să se pronunțe. În cazul în care va decide că articolul 277 este neconstituțional, practic toate căsătoriile de acest fel încheiate în străinătate între un român și o persoană de altă naționalitate ar trebui recunoscute în România. Cel mai probabil, având în vedere că în România acest lucru e interzis, judecătorii vor respinge excepția de neconstituționalitate.

Pe de altă parte, mai există o solicitare fix în sens opus: ca Legea fundamnetală să fie schimbată, astfel încât să prevadă că doar o uniune între un bărbat și o femeie este recunoscută ca fiind căsătorie.

Un cuplu format dintr-un român şi un american a cerut CCR recunoaşterea căsătoriei, oficiată în Belgia

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala