Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un elev din Olt a dat în judecată şcoala, inspectoratul şi ministerul şi A CÂȘTIGAT PROCESUL. Ce reclamă tânărul

Un elev din Olt a dat în judecată şcoala, inspectoratul şi ministerul şi A CÂȘTIGAT PROCESUL. Ce reclamă tânărul

Un articol de: B1.ro - 10 Iun 2019, 15:20
 Un elev din Olt a dat în judecată şcoala, inspectoratul şi ministerul şi A CÂȘTIGAT PROCESUL. Ce reclamă tânărul Eveniment

Decizie fără precedent în România. Judecătorii au dat câștig de cauză unui fost elev care a dat în judecată școala, inspectoratul și ministerul Educației pe motiv că a fost mutat disciplinar la o altă unitate de învățământ, fără acordul său.

De asemenea, potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial al tribunalului, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt trebuie să-i achite lui Andrei Ionuţ Cocîrlău suma de 2.231 lei, daune materiale, şi suma de 20.000 lei, daune morale, scrie realitateadeolt.net.

Problemele tânărului, acum student la Facultatea de Drept, au început după ce, împreună cu alți colegi, a cerut Primăriei decontarea abonamentului de transport în comun. Demersul i-a atras reproşuri din partea dirigintelui şi conducerii şcolii, dar și o bătaie din partea dascălului.

Ulterior, el a depus plângere la inspectora, dar fără rezuultat, astfel că s-a adresat instanței.

În acest dosar au devenit pârâţi 61 de persoane şi instituţii, printre care directorul şi directorul adjunct al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt, unde elevul învăţa, dirigintele şi profesorul de matematică, inspectorul şcolar general şi alţi inspectori, Ministerul Educaţiei şi un auditor al ministerului, dar şi mai mulţi elevi ai liceului, foşti colegi ai tânărului. 

Decizia pronunţată de Tribunalul Olt nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.