Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un etaj al Institutul ”Matei Balș” din București, pregătit să primească eventuali pacienți cu Ebola

Un etaj al Institutul ”Matei Balș” din București, pregătit să primească eventuali pacienți cu Ebola

Un articol de: - 15 Oct 2014, 17:19
Un etaj al Institutul ”Matei Balș” din București, pregătit să primească eventuali pacienți cu Ebola Foto: agerpres.ro Eveniment
Institutul ”Matei Balș” din Capitală este pregătit să primească eventuali pacienți cu febră hemoragică. Un etaj al Institutului, cu 15 paturi și un laborator propriu, a fost pus la punct pentru cazurile de Ebola, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, citat de Mediafax.

De asemenea, Nicolae Bănicioiu a declarat că a fost constituit un Comitet naţional de coordonare, format din ministerele Sănătăţii, Afacerilor Interne, Apărării Naţionale, Afacerilor Externe şi Transporturilor. Acest comitet ar trebui să coordoneze monitorizarea şi izolarea pacienților asupra cărora ar exista suspiciuni de Ebola.

"Se ocupă cu toate aceste chestiuni: proceduri, instruire de personal şi izolare. Este funcţional în acest moment. Echipamentele există şi aţi văzut că sunt deja, în spitalele desemnate, cum este «Matei Balş» pentru Bucureşti, camerele de izolare, care sunt deja cu presiune negativă, cum este recomandarea OMS. Este un întreg etaj amenajat la Balş, cu circuit separat, fără a afecta circuitul institutului. Laboratorul este separat tocmai pentru a nu putea interacţiona cu cele din institut, deci lucrurile sunt organizate. Întregul etaj este izolat. Transportul se face cu ambulanţe speciale. Sunt toate lucrurile puse la punct", a spus Bănicioiu.

Ministrul a mai declarat că zilnic sunt efectuate exerciţii de instruire a personalului privind echiparea şi dezechiparea, astfel încât să fie prevenite cazurile de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale.

Nicolae Bănicioiu a vorbit și despre un spital modular, care ar trebui să aibă o capacitate de 20 de paturi. "Spitalul modular este al Ministerului Apărării. În momentul de faţă, se fac ultimele amenajări", a mai precizat ministrul Sănătăţii.