Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un europarlamentar ungar i-a certat pe angajații Tribunalului Covasna pentru că nu vorbesc limba maghiară: "Este inacceptabil" (VIDEO)

Un europarlamentar ungar i-a certat pe angajații Tribunalului Covasna pentru că nu vorbesc limba maghiară: "Este inacceptabil" (VIDEO)

Un articol de: - 25 Iul 2016, 15:45
Un europarlamentar ungar i-a certat pe angajații Tribunalului Covasna pentru că nu vorbesc limba maghiară: "Este inacceptabil" (VIDEO) Eveniment

Un europarlamentar ungar ales pe lista neo-fasciștilor de la Jobbik a făcut un scandal monstru la Tribunalul Covasna. Krisztina Morvai s-a supărat pe angajații instituției pentru că nu vorbesc limba magiară în timpul serviciului. De asemenea, aceasta i-a certat de funcționari că nu au pliante în această limbă în interiorul tribunalului, scrie Dan Tănasă pe blogul său.

“Nici acum nu vrea să vorbească cu mine în limba maghiară”, s-a plans o pensionară pe holurile judecătoriei.

“Este de-a dreptul uluitor că în judecătoria unui oraș cu o populație 70-80% maghiară toate afișele sunt numai în limba română”, a spus Krisztina Morvai, membru al Parlamentului European din partea Ungariei.

Un europarlamentar ungar i-a certat pe angajații Tribunalului Covasna pentru că nu vorbesc limba maghiară: "Este inacceptabil"

"Gestul acestei doamne este inacceptabil. Un cetățean ungar își permite să intre într-o instituție publică a statului român pentru a-i certa pe angajații acestei instituții pentru că nu vorbesc limba maghiară sau pentru că nu pun la dispoziția cetățenilor formulare tipizate în limba maghiară. Solicit public Ministerului Afacerilor Externe să o declare persona non grata pe această doamnă", declară Tănasă.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria