Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un expert al CE a venit în România după cazul Hexi Pharma: N-am mai auzit niciodată de falsificarea dezinfectanților prin diluare

Un expert al CE a venit în România după cazul Hexi Pharma: N-am mai auzit niciodată de falsificarea dezinfectanților prin diluare

Un articol de: - 12 Oct 2016, 16:40
Eveniment

Un expert al Comisiei Europene a venit în România după cazul Hexi Pharma. Ministerul Sănătății a solicitat expertiza medicului austriac Edmund Plattner pentru legislația dezinfectanților din spitalele românești.

“Un dezinfectant diluat de 10 ori nu are cum să fie eficient. Statul e dator să controleze!”, a spus acesta pentru tolo.ro.

După izbucnirea cazului Hexi Pharma, ministrul Vlad Voiculescu a dorit să obțină o opinie de expert extern despre cât de vulnerabile sunt regulile noastre și cum pot fi îmbunătățite.

Recomandarea Comisiei Europene a fost Edmund Plattner. Acesta lucrează în domeniul biocidelor din 1995, iar înainte , în anii ’70 și ’80, a lucrat și în industria alimentară. Apoi, în ministerul mediului din Austria.

După mai mult de 20 de ani de experiență, Plattner afirmă că nu a mai auzit NICIODATĂ de falsificarea dezinfectanților prin diluare.

El avertizează că folosirea pe timp îndelungat a unor dezinfectați falsificați duce la „o rezistență a bacteriilor”.

Cum România are cele mai rezistente bacterii la tratementele antibiotice din Europa, specialistul afirmă că “asta poate însemna că nu s-au respectat regulile de utilizare a acestor biocide. Dezinfectanții trebuie folosiți prin rotație și trebuie alese cele mai eficiente în urma unor comparații făcute între ele”.

Noi nu stăm atât de rău la legislație, dar nu aplicăm controlul, mai spune Edmund Plattner despre România, conform sursei citate.

Expertului este că “trebuie să controlăm, controlăm, controlăm. Însă degeaba sunt 10 oameni bine intenționați, care fac totul OK, respectă regulile și vine unul singur și diluează!”

Citeşte mai multe despre:   Tolontan,   catalin tolontan,   dezinfectanti,   Hexi Pharma
 
Loading...