Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un focar de infecție a izbucnit la Spitalul Județean de Urgență Craiova: Șase cadre medicale infectate cu COVID-19

Un focar de infecție a izbucnit la Spitalul Județean de Urgență Craiova: Șase cadre medicale infectate cu COVID-19

Un articol de: George Lupu - 31 Mai 2020, 20:04
Un focar de infecție a izbucnit la Spitalul Județean de Urgență Craiova: Șase cadre medicale infectate cu COVID-19 Eveniment

Un focar de infecție a izbucnit la Clinica de Chirurgie III a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova, unde cinci infirmiere și o asistentă medicală au fost depistate cu noul coronavirus. Primul cadru medical confirmat a fost o infirmieră, testul acesteia ieșind pozitiv în urmă cu o săptămână, pe data de 18 mai.

După aplicarea altor teste, alte două infirmiere au fost confirmate cu virusul Sars-Cov2, urmând ca duminică alte trei persoane,să fie confirmate cu COVID-19. Este vorba despre două infirmiere și o asistentă medicală din cadrul aceleiași secții, Niciunul din pacienții sau medicii testați nu a fost confirmat cu infecția.

Focarul de infecție cu COVID-19 ar fi apărut după ce o infirmieră nu ar fi respectat regulile de protecție Mai exact, aceasta nu ar fi purtat masca tot timpul, invocând că nu poate respira bine și nici chiar halatul, pentru că ar fi transpirat și ar fi răcit, scrie gds.ro.

Personalul a fost trimis acasă, iar turele se asigură de personal care nu a intrat sub nicio formă în contact cu vreuna dintre infirmierele depistate pozitiv.

 

Focare de COVID-19 descoperite în mai multe centre sociale

 

În ultimele zile mai multe focare de infecție cu COVID-19 au izbucnit în România. În acest sens amintim faptul că un nou focar de COVID-19 a fost confirmat în județul Gorj la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde patru angajați au fost testați pozitiv cu COVID-19. În cadrul centrului sunt îngrijiți 36 de copii cu vârste între trei luni și 18 ani.

Fouă focare de COVID-19 au izbucnit la două centre din Piatra Neamț și Păstrăveni unde sunt plasați spre îngrijire copii și tineri cu probleme psihice. Nu mai puțin de 61 de angajați ai celor două centre au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Totodată, un focar de COVID-19 a izbucnit la Centrul de Recuperare Dărmănești din județul Bacău, unde infectați cu noul coronavirus sunt 20 de salariați și 41 de beneficiari ai centrului.A cumpărat un pepene de la supermarket. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit în interior a speriat-o!

 

Cel mai scăzut bilanț al pandemiei de COVID-19

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, cel mai scăzut bilanț al pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, 124 de persoane au fost infectate cu COVID-19. Numărul total al infectărilor, de la debutul pandemiei a ajuns la 19.257 de persoane, confirmate cu  COVID-19,

Totodată,  un număr total de 439.197 de teste pentru coronavirus au fost prelucrate de la începutul pandemiei. Dacă 13.256 de pacienți au fost declarați vindecați și externați după ce au contractat SARS-CoV-2, alți 160 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară, iar 1.262 au murit.

Cel mai recent bilanț al autorităților arată că, pe teritoriul României, 2.330 de oameni sunt în carantină instituționalizată, iar alți 95.456 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Reamintim că de luni, 1 iunie, la nivel național va intra în vigoare o nouă etapă de relaxare a restricțiilor.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19