Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un fost angajat al DNA, care divulga informaţii SRI despre Liviu Dragnea, și un fost secretar de stat, CONDAMNAȚI la ÎNCHISOARE

Un fost angajat al DNA, care divulga informaţii SRI despre Liviu Dragnea, și un fost secretar de stat, CONDAMNAȚI la ÎNCHISOARE

Un articol de: - 22 Mai 2017, 19:18
Un fost angajat al DNA, care divulga informaţii SRI despre Liviu Dragnea, și un fost secretar de stat, CONDAMNAȚI la ÎNCHISOARE Foto: bugetul.ro Eveniment

Fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Valentin Răducu Preda și fostul ofițer de poliție judiciară în cadrul DNA, Dan Emil Manolachi au fost condamnați luni de Curtea de Apel București la de închisoare cu executare într-un dosar de corupție și divulgarea unor secrete care periclitează securitatea națională, potrivit Agerpres, citat de Știri pe Surse. Valentin Răducu Preda a fost condamnat la 6 ani cu executare, în timp ce Dan Emil Manolachi a primit 8 ani cu executare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Potrivit Adevărul, polițistul ar fi fotografiat o notă secretă emisă de Serviciul Român de Informaţii (SRI), care conţinea date despre Liviu Dragnea şi despre societatea Tel Drum. Dan Emil Manolachi a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru că l-a prevenit pe fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda, cercetat pentru trafic de influenţă, privind organizarea unui flagrant de către direcţie. 

Potrivit rechizitoriului DNA, este vorba de un document clasificat secret de stat, emis de SRI, din data de 25.01.2013, având nivelul strict secret. 

„În partea introductivă a notei se face referire la SC Tel Drum SA, entitate apropriată martorului Dragnea Liviu Nicolae, beneficiar de avantaje financiare, urmare a unor activităţi frauduloase”, se arată în rechizitoriul DNA.

Ancheta din dosarul deschis în baza acestor sesizări ale SRI mai viza un important personaj din Primăria Alexandria. Era vorba de modul de încredinţare a unor lucrări aferente investiţiei „Reabilitare cartier de locuinţe în zona blocurilor 2000”. Funcţionarii ar fi favorizat Tel Drum. 

În același dosar a fost condamnat la 4 ani și 6 luni, Andrei Ștefan Caunii, reprezentant al unei firme, iar Tudor Gabriel Bohîlțeanu, fost consilier al ministrului Transporturilor, a primit 5 ani cu executare.

Judecătorii au mai dispus confiscarea sumei de 1.123.762 lei de la Andrei Ştefan Caunii.

Fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Valentin Răducu Preda a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2014 pentru divulgarea secretului ce periclitează securitatea naționalo, trafic de influență și complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității.

Fostul ofițer de poliție judiciară în cadrul DNA, Dan Emil Manolachi a fost deferit justiției în același dosar, alături de Andrei Ştefan Caunii, reprezentant al unei societăţi, Octavia Mihaela Vasile, Marius Irofte, Cătălin Radu, administrator al unei societăţi comerciale, Tudor Gabriel Bohîlţeanu, consilier personal al ministrului Transporturilor la data faptelor, Elena Simina Hulubariu şi Lavinia Geanina Cazan.Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Citeşte mai multe despre:   DNA,   inchisoare