Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un inginer care a lucrat pentru serviciul militar rus de informații, condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a vrut un loc de muncă la o companie suedeză

Un inginer care a lucrat pentru serviciul militar rus de informații, condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a vrut un loc de muncă la o companie suedeză

Un articol de: - 22 Sep 2015, 12:06
Un inginer care a lucrat pentru serviciul militar rus de informații, condamnat la 14 ani de închisoare pentru că a vrut un loc de muncă la o companie suedeză Foto: theguardian.com Eveniment

Un inginer care a lucrat pentru serviciul militar rus de informații (GRU)a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că și-a căutat un loc de muncă la o companie suedeză.

Ghenadi Kravțov a lucrat vreme de 15 ani pentru GRU, ca inginer de transmisiuni radio în domeniul informaţiilor satelitare, notează Mediafax.

După demisie, nu i s-a permis să-şi caute locuri de muncă în anumite domenii legate de securitate, însă atunci când această perioadă a expirat, a aplicat pentru un post la o companie suedeză.

Patru ani mai târziu, bărbatul a fost arestat. Procurorii îl acuză că a dezvăluit informaţii secrete în CV, o faptă asimilată înaltei trădări.

Procesul său face parte dintr-o serie de cazuri de trădare şi spionaj, care relevă suspiciunile tot mai puternice ale Guvernului rus faţă de legături cu străinii.

Citeşte mai multe despre:   condamnare,   inchisoare