Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un învățător din Iași e acuzat că își înjură și amenință elevii: „Te ia mama dracului” / O mamă reclamase că fata ei „este bătută zilnic” și „este făcută în toate felurile”

Un învățător din Iași e acuzat că își înjură și amenință elevii: „Te ia mama dracului” / O mamă reclamase că fata ei „este bătută zilnic” și „este făcută în toate felurile”

Un articol de: Traian Avarvarei - 01 Mar 2021, 18:43
Un învățător din Iași e acuzat că își înjură și amenință elevii: „Te ia mama dracului” / O mamă reclamase că fata ei „este bătută zilnic” și „este făcută în toate felurile” foto: Pixabay Eveniment

Învățătorul Constantin Șerban de la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” din municipiul Iași este acuzat de părinți că îi umilește pe elevi și a fost înregistrat în timp ce înjură și amenință mai mulți copii de clasa a II-a. Deși dascălul neagă acuzațiile, unul dintre părinți a pus un reportofon în ghiozdanul fetei sale.

Învățător din Iași, acuzat că își înjură și amenință elevii. Ce arată înregistrările surprinse de un reportofon plasat în ghiozdanul unui elev

 

În 2020, o femeie îl reclamase pentru fapte similare pe învățătorul Constantin Șerban, consilier local PNL, în contextul în care fiica sa fusese pălmuită și numită „butoi”. În urma acuzațiilor de violență fizică și psihică asupra elevei respective dascălul a fost sancționat doar cu „o observație scrisă”, dar acum părinții încearcă să demonstreze că ai lor copii sunt supuși la o formă continuă de abuz de cum intră în clasă, potrivit 7Iași, care a prezentat o serie de înregistrări surprinse la lecțiile susținute de bărbat la clasa a II-a, înregistrări în care se aude vocea unui bărbat, țipând la copii, dar și cum aceștia plâng uneori.

„Bă tu n-ai treabă, maică-ta… nu ai caiete, nu ai cărți… și ție îți trebuie papuci cu role, mă? Ești un obraznic, mă! Îți spun să te tunzi, decât papuci cu role mai bine tunde-te bă! Tunde-te! Tu auzi să te tunzi?; Este a treia zi când vii cu treningul. Diseara mă iau de maică-ta și-i spun!;  Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe… Unde te uiți!… Tare!”, sunt câteva dintre frazele surprinse cu reportofonul, iar la un moment dat pe înregistrare se aude și ceea ce pare a fi o lovitură cu palma.

În decembrie 2020, Inspectoratul Școlar Județean anunța în decembrie 2020 că învățătorul Constantin Șerban va fi sancționat cu o „observație scrisă”, pe fondul anchetei declanșate după ce o mamă l-a acuzat pe dascăl că i-a pălmuit fiica și a numit-o „butoi” de față cu ceilalți colegi.

„Este bătută zilnic, este făcută în toate felurile. Deși fetița merge la un psiholog, a început să se scape în pat. Nu mai vrea să meargă la școală”, mărturisea mama fetei respective.

Contactat telefonic de Libertatea, învățătorul Constantin Șerban a negat acuzațiile și a dat vina pe mama unei eleve, despre care spune că s-a plâns de comportamentul său și în octombrie 2020, iar cazul a fost soluționat în favoarea lui, deși în realitate a primit o „observație scrisă”.

Citeşte mai multe despre:   violenta in scoli,   Știri Iași