Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un inventator român premiat la Bruxelles a prezentat creația la Timișoara

Un inventator român premiat la Bruxelles a prezentat creația la Timișoara

Un articol de: - 26 Noi 2015, 15:28
Un inventator român premiat la Bruxelles a prezentat creația la Timișoara Foto: pressalert.ro Eveniment

Remi Rădulescu a prezentat în Timișoara un dispozitiv care închide gazele în cazul unui seism. Timișoreanul a primit medalia de aur pentru acest dispozitiv la recentul Salon Internațional de Invenții EUREKA de la Bruxelles, INOVA 2015, informează Agerpres.

”Am participat, ca și la Geneva, cu dispozitivul mecanic pentru închiderea gazelor, care, ca și în alte dăți, a avut un succes deosebit; am avut 23 de comisii de juriu și am obținut o Medalie de aur, un Premiu special de la Taiwan și un Premiu special de la belgieni”, a susținut Rădulescu.

El a povestit că a creat acest sistem în timpul cutremurelor de pământ de 5-6 grade pe scara Richter. El a precizat că dispozitivul va fi închis de o forță în mișcare, care îl pune în funcțiune, creându-se un impuls mecanic.

”Știm că, pe la o intensitate a seismului de 5 grade, după cum am studiat eu, încep să cadă tencuielile, pereții, iar conductele de gaz se rup. Soluția clasică (electrică, n.r.), recunoscut unanim, s-a dovedit că funcționează ca un electro-ventil, iar în timpul cutremurului, curentul electric se întrerupe. Se căuta de mult o astfel de soluție, ca gazele să fie oprite mecanic la mișcarea pământului. Eu am reușit să fac acest dispozitiv”, a mai afirmat Remi Rădulescu.

Dispozitivul va fi folosit doar după ce va putea fi vândut patentul sau când se va putea ajunge la o colaborare cu o firmă care produce astfel de dispozitive.

Prețul unui astfel de dispozitiv poate ajunge până la 1.000 de euro, în funcție de dimensiuni, care trebuie să fie construită în funcție de diametrul conductei și de presiunea gazului la care este montat, iar materialele trebuie să fie din inox, argintate, pentru a rezista în timp.

Dispozitivul poate fi montat în orice casă, apartament și magistrală zonală, iar acțiunea sa va duce la prevenirea exploziilor și incendiilor ce apar în timpul cutremurelor.

Citeşte mai multe despre:   medalie de aur,   seism