Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un jandarm român, reprezentantul valorilor țării peste hotare. Cum a devenit acesta celebru grație unei cămăși (FOTO)

Un jandarm român, reprezentantul valorilor țării peste hotare. Cum a devenit acesta celebru grație unei cămăși (FOTO)

Un articol de: - 05 Iun 2017, 16:17
Un jandarm român, reprezentantul valorilor țării peste hotare. Cum a devenit acesta celebru grație unei cămăși (FOTO) Eveniment

Simplitatea și respectul față de tradiițile românești l-au făcut celebru pe un jandarm român peste hotare.

Aceasta este povestea lui Gabriel Dragoș Pârvu, în vârstă de 28 de ani, care și-a atras admirația în urma câștigării unui concurs de fotografie.

Acesta a participat la concursul organizat de UNESCO pe tema moștenirii culturale a fiecărei țări.

Fotografia jandarmului român a fost selectată în top 20 al celor mai bune imagini participante la concurs.

Ceea ce a fost deosebit la această fotografie este faptul că imaginea îl prezintă pe un tânăr îmbrăcat în port popular pe prispa Cramei 1777 dn Valea Călugărească, în 2015, cămașa pe care o poartă fiind primită cadou de jandarm chiar de la viitoarea sa soție de pe vremea când încă nu știau că se vor căsători.

„Întâmplarea face ca aceea să fie cămaşa mea pe care mi-a cumpărat-o soţia în perioada în care încă eram prieteni, nu căsătoriţi. Este o cămaşă veche pe care a cumpărat-o din Bucureşti, dintr-un magazin second hand specializat în costume populare. Am descoperit trei ani mai târziu, atunci când am decis să facem nunta îmbrăcaţi în costume tradiţionale, că acea cămaşă este de fapt una de mire. Ne-a spus acest lucru o doamnă etnograf de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, care ne-a şi ajutat să pregătim nunta. Eu am văzut totul ca pe un miracol. A fost un semn că poate persoana respectivă a fost aleasa. Care erau şansele să-mi dea o astfel de cămaşă, în condiţiile în care nici ea nu se pricepea, nu ştia ce este una de mire”, a declarat Gabriel Pârvu, scrie Adevărul.

Citeşte mai multe despre:   jandarm,   fotografie,   concurs