Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un martor din dosarul Microsoft-EADS ar fi făcut un denunț împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. Șeful Senatului: Sunt speculații. Nu fac astfel de greşeli (VIDEO)

Un martor din dosarul Microsoft-EADS ar fi făcut un denunț împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. Șeful Senatului: Sunt speculații. Nu fac astfel de greşeli (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 01 Oct 2015, 11:28
Un martor din dosarul Microsoft-EADS ar fi făcut un denunț împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. Șeful Senatului: Sunt speculații. Nu fac astfel de greşeli (VIDEO) Eveniment

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu ar putea să apară în dosarul Microsoft-EADS. Potrivit luju.ro, unul dintre martori a scris în denunţul său că Tăriceanu ar fi luat milioane de euro mită în perioada în care era prim-ministru alături de Eugen Teodorovici şi Karoly Borbely. Preşedintele Senatului a calificat informaţiile drept simple speculaţii.

”Sunt speculații în care, dacă aș intra, dumneavoastră v-ați mira cum pot să fac astfel de greșeli. Nu fac astfel de greşeli. Fiecare este liber să scrie ce vrea, are o responsabilitate deontologică, unii nu au această responsabilitate deontologică și apar din acest motiv informații pe surse, care se dovedesc a fi numai nişte bombe de presă", a declarat Tăriceanu.

Reacţia preşedintelui Senatului vine după ce în presă au apărut informaţii despre un presupus denunţ împotriva acestuia făcut de managerul unei firme implicate în dosarul Microsoft. Este vorba mai exact despre un martor care a dat declaraţii sub pseudonimul de Gabriel Marin.

Acesta ar fi vorbit, potrivit luju.ro, despre şpăgile încasate de mebrii guvernului Tăriceanu în perioada 2005-2008. Printre cei vizaţi de denunţurile lui Gabriel Marin se numără fostul premier, dar şi Eugen Teodorovici care era secretar de stat în Ministerul de Finanţe la acea vreme sau Karoly Borbely, fostul ministru al Comunicaţiilor.

Denunţătorul vorbeşte despre Viktor Malinovwski, directorul unei companii din Austria. Acesta ar fi virat sume mari de bani cu titlu de mită în conturile unor offshore-uri deținute de diferite persoane interpuse care urmau să îl ajute în remiterea mitelor către membrii Guvernului.

Potrivit luju.ro, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu s-ar putea alege cu un dosar în urma acestui denunţ.

Tăriceanu ar fi fost denunțat în dosarul Microsoft


Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   denunt,   martor