Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un medic imunolog cere eliminarea obligativității purtării măștii în aer liber, în Suceava: „Este o cerere bazată pe date științifice"

Un medic imunolog cere eliminarea obligativității purtării măștii în aer liber, în Suceava: „Este o cerere bazată pe date științifice"

Un articol de: Andrei Vlad - 08 Apr 2021, 17:08
Un medic imunolog cere eliminarea obligativității purtării măștii în aer liber, în Suceava: „Este o cerere bazată pe date științifice" foto: Pixabay Eveniment

Un imunolog român cere renunțarea la obligativitatea purtării măștii în aer liber. Radu Ciornei crede că măsură este perfect justificată pentru județul Suceava

„Dacă am fost primii în carantină dintre județe, cred că acum ar trebui ca Suceava să fie primul județ în care se ridică o interdicție majoră. Cer ca în judetul Suceava să nu mai fie obligatorie purtarea măștii în aer liber. Este o cerere bazată pe date științifice. Ne datorați asta, domnilor din comitetul Tehnico-Științific! Dacă aveți îndoieli, contactați-mă! 

Suceava a fost carantinată, Suceava a fost închisă prima. Acum, Suceava merită să se bucure de aceeași judecată din partea celor care au băgat-o în carantină! Toate cifrele de infectare nu mai justifică purtarea măștii în aer liber în Suceava", a transmis medicul pe pagina sa de Facebook. 

Suceava se află în scenariul galben, cu o rată de infectare de 2,90. În Capitală, rata de incidență este de 6,91, în Cluj 6,81, iar în Cluj, de 6,52.

 

Renunțarea la mască, cu scenariu diferit pentru specialiști

 

Medicul Adrian Marinescu crede că la nivel național, se va renunța la purtatul măștii abia din toamnă, în cel mai pozitiv scenariu.

„Pentru 2021 este posibil ca din toamnă, în unele locuri - de exemplu spații deschise, să se renunțe la ea. Dar nu va dispărea cu totul în acest an", a declarat Marinescu pentru B1.ro. 

Emilian Popovici este și mai pesimist.Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

„Nu, cu siguranță (n.r. - nu se va renunța la mască în spațiile deschise), pentru că nu văd contextul epidemiologic care să permită o asemenea schimbare de măsuri", a declarat Emilian Popovici pentru B1.ro. 

Citeşte mai multe despre:   Radu Ciornei,   Suceava,   restrictii,   masca