Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un medicament antiviral, folosit în tratarea simptomelor COVID-19, va fi produs la Cluj-Napoca

Un medicament antiviral, folosit în tratarea simptomelor COVID-19, va fi produs la Cluj-Napoca

Un articol de: Beatris Ionita - 06 Mai 2021, 09:09
Un medicament antiviral, folosit în tratarea simptomelor COVID-19, va fi produs la Cluj-Napoca Sursa Foto: JESHOOTS.com / Pexels Eveniment

Un medicament folosit în tratarea simptomelor medii şi uşoare de COVID-19 va fi produs la Cluj-Napoca. Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, va începe producția antiviralului din luna iunie 2021, potrivit antena3.ro.

Până în prezent, medicamentul era importat din India. Acesta va fi folosit în continuare și în spitale, dar va putea fi cumpărat de pacienți din farmacii, numai pe bază de prescripție medicală.

Producătorul din Cluj va fabrica, din iunie, până la 100 de mii de cutii pe lună, aceasta fiind capacitatea maximă care poate fi realizată aici, fără investiții suplimentare.

Totul depinde de ce se va întâmpla dacă începe vaccinarea, care sperăm să fie eficientă. Atunci cererea va scădea, însă în prezent este o cerere uriaşă, cele un million de doze care vor fi livrate din ianuarie au fost solicitate deja de zece spitale”, a explicat Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, în luna decembrie a anului trecut.