Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un microbiolog de la Institutul de Sănătate Publică, acuzații grave: "Statul nu vrea să recunoască faptul că ani de zile a greșit și a pus în pericol pacienții!”

Un microbiolog de la Institutul de Sănătate Publică, acuzații grave: "Statul nu vrea să recunoască faptul că ani de zile a greșit și a pus în pericol pacienții!”

Un articol de: - 22 Sep 2016, 11:41
Eveniment

Un specialist din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a contactat Gazeta Sporturilor și a cerut să ofere mai multe informații despre problemele din sistem sub protecția anonimatului.

"Voi explica publicului ce pericole se pot ascunde în acești dezinfectanți și nu vreau să-mi sinucid cariera, de vreme ce mărturia mea e împotriva unei încercări aproape generale de mușamalizare” a motivat microbiologul, pentru tolo.ro, dorința de a rămâne anonim.

Specialistul a fost foarte ferm în informațiile oferite și nu s-a ferit nici în a spune nume importante din lumea medicală pe care le acuză de problemele din sistem.

"Da, acuz pozițiile doctorului Streinu-Cercel și ale doctorului Alexandru Rafila care, în cazul Colectiv, în criza infecțiilor nosocomiale și în alte cazuri, sub masca probității profesionale, au spus adevăruri trunchiate și au dat justificări puerile, lipsite de bază științifică elementară”, a precizat acesta.

Specialistul s-a arătat nemulțumit de decizia autorităților de a trimite produsele Hexi pentru analiză la un laborator din Praga deoarece producătorii din Vest evită laboratoarele din Cehia pe motiv că acestea nu au o reputație bună. Acesta a mai precizat că dacă produsul nu respectă ce spune eticheta atunci e clar neconform.

"Produsul ce nu respectă compoziția de pe etichetă este neconform. Este descalificat! E gunoi! Autorităților le rămâne doar să calculeze ce prejudicii a adus și cui. Ce se încearcă acum este degradant pentru mine, ca om de știință. S-a ajuns ca autoritățile să poarte discuții ca la colțul străzii! Am văzut și eu cu uimire declarațiile procurorului general" a declarat microbiologul.

"Dacă autoritățile statului încearcă să acrediteze teza că produsele Hexi Pharma contrafăcute în proporțiile arătate de analizele de concentrație sunt eficiente, atunci putem spune că statul român nu a depășit perioada Evului Mediu" a acuzat microbiologul.

"Un dezinfectant contrafăcut cum este Supraseptul sau Thorul nu poate să treacă testul de eficacitate decât dacă conține și altceva! Există o serie de substanțe interzise care induc o falsă eficacitate" a dezvăluit specialistul.

"Ce nu spun autoritățile statului, Ministerul Sănătății, Comisia de Biocide, Institutul Cantacuzino, epidemiologi și microbiologi, toți la un loc este faptul că Suprasept nu poate fi folosit la dezinfecția suprafețelor din secțiile de arși, terapie intensivă, săli de operații" mai spune oficialul din INSP.

Citeşte mai multe despre:   dezinfectanti,   acuzatii
 
Loading...