Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un nou contingent al Jandarmeriei Române, dislocat în misiunea NATO din Afganistan

Un nou contingent al Jandarmeriei Române, dislocat în misiunea NATO din Afganistan

Un articol de: B1.ro - 26 Aug 2019, 11:52
Eveniment

Pentru o perioadă de 6 luni, cel de al 12- lea contingent de jandarmi români va pleca în misiune, în Afganistan.

Contingentul este format din 6 ofițeri și 10 subofițeri, care provin din mai multe unități teritoriale ale Jandarmeriei Romăne. Militarii români au misiunea de a oferi instruire, consiliere şi asistenţă pentru forţele de securitate şi instituţiile afgane.

ULTIMA ORĂ! "ALEXANDRA MĂCEȘANU TRĂIEȘTE. PROBELE VOR TRIMITE ANUMITE PERSOANE LA PUȘCĂRIE". ANUNȚUL FĂCUT DE FAMILIA TINEREI (GALERIE FOTO)

Pentru a participa la această misiunea, jandarmii români au trebuit să parcurgă mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate, competențelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât și cel medical.

De asemenea, cadrele acestui contingent au participat la diferite cursuri și programe de pregătire, aceștia fiind dotați cu uniformă specifică, echipament individual de protecţie și materiale specifice teatrului de operații din Afganistan.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU ...E EXTREM DE DUREROS

Până la acest moment, Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente de jandarmi pe timpul misiunii NATO. Concomitent, Jandarmeria Română participă la 9 misiuni sub egida UE, ONU şi OSCE.

Relaţiile de cooperare ale Jandarmeriei Române cu NATO au avut la bază contextul de participare la misiuni de instruire, consiliere şi mentorat sub egida acestei misiuni în Afganistan, începând din 2011 în cadrul NATO Training Mission in Afganistan, care s-a încheiat în anul 2014, continuând, din anul 2015 şi până în prezent, prin participarea la  misiunea NATO în Afganistan – Resolute Support.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ...

Obiectivul misiunii NATO Resolute Support este de a oferi instruire, consiliere și asistență pentru forțele de securitate și instituțiile afgane. Aceasta nu implică acțiuni de luptă și cuprinde aproximativ 12.000 de persoane atât din țări membre NATO, cât și din țări partenere NATO. Misiunea este planificată să opereze cu comandament central la Kabul și patru comandamente regionale la Mazar-e Sharif, Herat, Kandahar și Laghman.

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! METODA PRIN CARE MIHAI CONSTANTINESCU VA FI SCOS DIN COMĂ, DE CĂTRE MEDICI. NU E GLUMĂ!

Principalele activităţi sunt:

•        Sprijinirea activităţilor de planificare, programare şi buget;

•        Asigurarea transparenţei, responsabilităţii şi a  supervizării;

•        Sprijinirea aderării la principiile statului de drept şi a bunei guvernări;

•        Sprijinirea stabilirii şi susţinerii unor procese cum ar fi generarea forţei, recurtarea, pregătirea,  managementul şi dezvoltarea personalului.

 
 
 
Loading...