Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un nou focar de coronavirus în județul Buzău: Zece angajaţi ai Azilului de bătrâni Tisău, diagnosticaţi cu COVID-19

Un nou focar de coronavirus în județul Buzău: Zece angajaţi ai Azilului de bătrâni Tisău, diagnosticaţi cu COVID-19

Un articol de: George Lupu - 14 Aug 2020, 16:36
Un nou focar de coronavirus în județul Buzău: Zece angajaţi ai Azilului de bătrâni Tisău, diagnosticaţi cu COVID-19 Foto: Hepta Eveniment

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit în județul Buzău, la Azilul de bătrâni ''Încredere, speranţă, înţelegere'' din Tisău. Zece angajaţi ai centrului au fost diagnosticaţi cu COVID-19, numărul focarelor active de infecţie cu SARS-CoV-2 ajungând în prezent la nouă, a informat, vineri, Prefectura Buzău.

Cele mai mari focare sunt la Căminul pentru persoane vârstnice "Sfinţii Constantin şi Elena" Costeşti, unde au fost testate pozitiv 20 persoane, la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde sunt 12 persoane confirmate, şi la Azilul de bătrâni "Încredere, speranţă, înţelegere" din Tisău, unde sunt zece persoane confirmate din rândul personalului angajat.

De asemenea, la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi la Biroul Vamal de Interior Buzău au fost confirmate câte trei cazuri, la o fundaţie din comuna Cernăteşti- 4 cazuri şi câte 5 cazuri la trei societăţi comerciale din municipiul Buzău.

Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum internarea persoanelor confirmate COVID-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului.

 

Unde se află principalele focare de coronavirus

 

De la izbucnirea crizei, cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în București, Suceava, Argeș și Brașov, iar în ultima zi cele mai multe cazuri au fost raportate în București, Prahova, Argeș, Vaslui și Dâmbovița. 611 de persoane au fost reconfirmate în urma retestării, cele mai multe dintre ele fiind din Capitală - 80.

De la izbucnirea epidemiei, cele mai multe infectări au fost raportate în București (8123), Suceava (4862), Argeș (4380), Brașov (3848), iar cele mai puține în Satu Mare (150), Sălaj (250), Călărași (381).

În ultimele 24 de ore, cele mai multe contaminări s-au înregistrat în București (172), Prahova (78), Argeș (68), Vaslui (64) Dâmbovița (59), Bacău (55), Maramureș (55). Cele mai puține s-au înregistrat în Călărași (2), Botoșani (6), Satu Mare (7), Teleorman (7), Tulcea (8), Harghita (9).UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

 

Bilanțul pandemiei de coronavirus

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, vineri, la 68.046 de îmbolnăviri și 2.904 decese. În ultima zi, 1.415 persoane au fost testate pozitiv, iar 44 de pacienți COVID-19 au murit. Alți 611 de oameni au fost reconfirmați, în urma retestării.

La Terapie Intensivă sunt internați 473 de pacienți. 1.478.056 de teste au fost prelucrate de la debutul crizei, 22.914 dintre ele numai în ultima zi. 31.920 pacienți au fost declarați vindecați și 7.497 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În Diaspora, 5.630 de conaționali au fost infectați cu SARS-CoV-2 Dintre ei, 123 au decedat.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Buzau