Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un nou focar de coronavirus în România: Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Sibiu au fost testate pozitiv

Un nou focar de coronavirus în România: Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Sibiu au fost testate pozitiv

Un articol de: Catinca Giosanu - 20 Oct 2020, 13:46
Un nou focar de coronavirus în România: Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Sibiu au fost testate pozitiv Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM Eveniment

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a declarat în cursul zilei de marțu un nou focar de coronavirus la Secţia de Hematologie a Spitalului Judeţean Sibiu, unde au fost confirnare deja 14 cazuri, 10 la pacienţi şi 4 la cadre medicale.

 

 

Focar de coronavirus în Secţia Hematologie a Spitalului Judeţean Sibiu

 

 

Conform informaţiilor furnizate de DSP, pe lista cu persoane testate pozitiv Covid-19 sunt patru medici și zece pacienți. 

”În urma datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în cadrul secţiei de Hematologie a SCJU a fost identificat un focar de infecţie care în prezent are un număr de 10 cazuri pozitive din rândul pacienţilor şi 4 membrii ai personalului medical. Cei 4 membri ai personalului medical au fost confirmaţi pozitiv în urma testării unui număr de 35 de cadre medicale care au fost contacte cu primii 5 pacienţi pozitivi”, a transmis, marți, Prefectura Sibiu.

Conform sursei anterior citate, restul pacienţilor testați pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 au făcut parte din contacţii primilor 5 pacienţi pozitivi.

”În ceea ce priveşte măsurile luate, s-a efectuat o dezinfecţie terminală în cadrul secţiei de Hematologie, s-a efectuat mai riguros triajul epidemiologic la intrarea in tură a cadrelor medicale şi s-a pus în aplicare şi pentru personalul secţiei, procedurile planului de prevenirea a infecţiilor COVID-19 din SCJU Sibiu şi purtarea EPP complet în toate spaţiile în care se află pacienţi non Covid - (uniforma de lucru, mască chirurgicală, vizieră, mănuşi şi halat de supra protecţie)”, a mai transmis Prefctura Sibiu.LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

 

 

Coronavirus în Sibiu

 

 

De la debutul crizei sanitare și până în momentul de față, în județul Sibiu au fost confirmate 3.639 de cazuri de infectare.

În momentul de față, în județul Sibiu sunt active un număr de 782 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, distribuite conform tabelului de mai jos pe raza Unităților Administrativ Teritoriale ale județului Sibiu.

De asemenea, pe lângă cele 782 cazuri active, în municipiul Sibiu alte 10 persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, care deși nu au domiciliu pe raza județului Sibiu, s-au infectat și sunt internate în județ.