Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un nou focar de infecție cu COVID-19 la Suceava. 31 de călugări de la Mânăstirea Putna, internați după ce au contractat noul coronavirus

Un nou focar de infecție cu COVID-19 la Suceava. 31 de călugări de la Mânăstirea Putna, internați după ce au contractat noul coronavirus

Un articol de: Beatris Ionita - 15 Mai 2020, 10:44
Un nou focar de infecție cu COVID-19 la Suceava. 31 de călugări de la Mânăstirea Putna, internați după ce au contractat noul coronavirus Eveniment

Un alt focar de infecție cu COVID-19  a izbucnit la Suceava, chiar la  Mânăstirea Putna, de unde 31 de călugări infectați cu noul coronavirus au fost transferați la Spitalului Județean Suceava, cu mai multe ambulanțe, în noaptea de joi spre vineri.

Aceștia nu prezentau simptome grave ale bolii, însă au fost depistați cu noua maladie în urma unei acțiuni de testare a celor 104 persoane care slujesc facilității, după ce un bărbat bărbați a murit în mânăstire, iar un altul este internat.

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Un bărbat mort și un călugăr internat în stare critică din cauza infecției cu COVID-19, de la Mânăstirea Putna

 


Pe data de 5 mai, un  călugăr în vârstă de 63 de ani de la Mânăstirea Putna a fost transferat cu un elicopter la Institutul ”Matei Balș” din cauza complicațiilor provocate de infecția cu COVID-19. Bărbatul a prezentat dificultăți de respirație și alte simptome specifice Covid-19, scrie stirisuceava.net. Starea lui este stabilă în acest moment.

Un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, a murit pe 8 mai, chiar în mânăstire, după ce a fost tratat la cabinetul medical al lăcașului monahal, de către medicul instituției. Acesta nu era călugăr, ci frate cu un călugăr și era îngrijit de cei de la mănăstire, pentru că avea grave probleme de sănătate și ambele picioare amputate și a decedat câteva zile mai târziu. 

În incinta Mănăstirii Putna nu este posibil accesul  pentru credincioși.

 

Suceava, cel mai mare focar de infecție cu coronavirus din România

 

 

Județul Suceava a fost considerat o bună perioadă de timp drept principalul focar de infecție cu SARS-CoV-2 din România, iar Spitalul Județean s-a încadrat în același trend.

 Echipa de medici militari, trimisă să preia conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, la începutul lunii aprilie, a găsit un adevărat dezastru la unitatea medicală de unde a pornit cel mai mare focar de coronavirus din România. Potrivit raportului trimis ministrului Sănătății după încheierea perioadei de o lună de management militarizat, vechea conducere a spitalului nu a fost deloc eficientă, iar sectoarele unde erau internați pacienții infectați cu COVID-19 funcționau la o capacitate de avarie.

Astfel, în momentul în care a preluat conducerea Spitalului județean din Suceava, echipa militară și-a asumat stingerea focarul epidemiologic din cadul unității medicale, ”operaționalizarea unității sanitare și adaptarea acesteia la perioada epidemică, precum și crearea compartimentului de recoltare-procesare și stocare plasmă terapeutică COVID-19, la Centrul de transfuzii județean”.

Așadar, în perioada de management militarizat s-au luat măsuri pentru protecția personalului medical, pentru stabilirea circuitelor funcționale specifice, pentru carantinarea instituționalizată a personalului sănătos și s-a verificat modul în care sunt respectate normele de protecție individuală.

Totodată, întreg personalul medical a fost testat, capacitatea de testare a infecțiilor cu COVID-19 în unitatea medicală a fost crescută, iar la nivelul secției ATI a fost mărit numărul de paturi și crescută capacitatea de ventilare.  

 

 

Municipiul Suceava și alte opt localități au ieșit din carantină

 

 

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat, miercuri, adoptarea Ordonanței Militare nr. 12, prin care a fost ridicată măsura carantinării impusă în municipiul Suceava și alte opt localități limitrofe, încă din 30 martie.

Potrivit datelor transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Suceva sunt confirmate, 3.370 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 53 mai multe față de raportarea transmisă miercuri.

Citeşte mai multe despre:   Manastirea Putna,   calugari,   coronavirus decese