Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un nou semn de circulație a fost amplasat în intersecțiile din București

Un nou semn de circulație a fost amplasat în intersecțiile din București

Un articol de: B1 TV - 04 Oct 2014, 14:08
Un nou semn de circulație a fost amplasat în intersecțiile din București Foto: activenews.ro Eveniment

Un nou semn de circulaţie a apărut în intersecţiile din capitală. Este vorba de triunghiul roşu cu bulină neagră care indică acele locuri unde se produc accidentări dese, cele mai multe dintre ele extrem de grave. Şoferii spun însă că semnele nu sunt suficiente mai ales că unele dintre indicatoare sunt acoperite de crengile copacilor.

Semnul care îi avertizează pe şoferi că urmează o intersecţie unde există risc crescut de accidente a fost amplasat deja în mai multe zone centrale ale capitalei, unde în ultimele luni au avut loc zeci de accidente soldate cu victime. Indicatorul va fi montat în mai multe zone cu risc, iar în Bucureşti există 63 de astfel de puncte negre. Un lucru bun spun şoferii. Problema este că şi aceste semne care indică o intersecţie periculoasă sunt destul de greu de observat pentru şoferi.

Abia după ce înaintează căţiva metri observă că este vorba de un alt semn, a cărui semnificaţie însă nu o cunoaşte.

Şoferii spun că sunt multe zone în capitală unde vegetaţia acoperă indicatoarele şi că autorităţile abilitate ar trebui să ia măsuri. Reprezentanţii Administraţiei Străzilor Bucureşti spun însă că primăriile de sector sunt obligate să taie crengile copacilor care îngreunează vizibilitatea.

Autorităţile vor amplasa la nivelul întregii ţări peste 40 de panouri în zonele periculoase din toată ţara, în special pe DN7 şi pe DN1.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti