Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un nou spital de Arși va fi construit în Capitală, PRIMUL după 1990, în România (VIDEO)

Un nou spital de Arși va fi construit în Capitală, PRIMUL după 1990, în România (VIDEO)

Un articol de: - 13 Aug 2016, 15:25
Un nou spital de Arși va fi construit în Capitală, PRIMUL după 1990, în România (VIDEO) foto: m.zf.ro Eveniment

Un nou spital de Arsi va fi construit în Capitală! Este mesajul transmis de Ministrul Sănătăţii şi primarul Sectorului 1. Asta dupa ce zile intregi a fost o alba-neagra privind reabilitarea Spitalului de Arşi din bugetul primăriei de sector. După ce, iniţial, Dan Tudorache a spus că nu investeşte pentru renovarea unităţii medicale, s-a răzgândit şi a anunţat că oferă 250.000 de euro, arată B1 TV.

"Ce-și dorește ministerul este un alt spital. Un alt spital este însă un proiect pe termen mediu, pe care o să începem să îl discutăm în săptămânile care urmează. În acest moment am vorbit despre secţia de Terapie Intensivă, o lucrare mai amplă în cadrul secţiei de terapie intensivă înseamnă o aducere a acesteia cât mai aproape de standardele internaţionale", a spus Ministrul Sănătăţii.

Un nou spital de Arsi va fi construit în Capitală, primul construit după 1990, în România

Primele investiții în sănătate. Se vor da bani pentru o nouă unitate medicală de specialitate, care să înlocuiască Spitalul de Arsuri. Va fi primul spital de stat, construit după 1990 în România. Cât timp va fi proiectată clădirea, administraţia locală va investi în igienizarea şi modernizarea secţiei de Terapie Intensivă a actualului spital. O comisie de specialitate va stabili exact de ce sumă de bani va fi nevoie.

Până în luna noiembrie, proiectul ar putea fi gata, anunță Ministrul Sănătăţii.

Hotărârea privind noile investiții vine după o serie de afirmaţii contradictorii ale primarului Dan Tudorache, cel care, iniţial, a declarat că nu i se pare normal să dea bani pentru reabilitarea Spitalului de Arşi din bugetul sectorului. Ulterior, s-a râzgândit şi a afirmat că va aloca 250.000 de euro pentru renovarea secţiei de Antestezie Terapie Intentivă a unitatii medicale. La doar câteva zile distanţă, edilul a transmis că administraţia pe care o conduce n-ar putea să aloce fonduri pentru Spitalul de Arşi din cauza unei decizii a Curţii de Conturi care nu i-ar permite să investească.

“Am primit o decizie a Curții de Conturi, ni se cere ca până sau după 1 decembrie să nu mai investim la Spitalul de Arși. Inițial am crezut că e recomandare, eu ma duc la Văcaroiu  să imi spună dacă Primaria Sectorului 1 are voie să investească după data aceea.”, a spus Tudorache.

Primarul s-a hotarat greu, iar până la urmă va investi până în decembrie 2017.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Capitala,   investitii,   ministrul sanatatii